Tο νέο έξυπνο σύστημα κλιματισμού της γερμανικής φίρμας επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν μαζί του και να του ζητούν να αυξομειώσει τη θερμοκρασία.

Το νέο σύστημα κλιματισμού ονομάζεται Air Care Climatronic, είναι τριζωνικό και βρίσκεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

O κλιματισμός του VW Golf… ακούει (+vid)

3.461 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2020)

Οι φωνητικές εντολές δεν είναι καινούργια τεχνολογία, καθώς ήδη μέσω αυτών οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου. Ωστόσο η VW για τη νέα γενιά του Golf εφάρμοσε το ίδιο σύστημα για άλλη λειτουργία και συγκεκριμένα για το σύστημα κλιματισμού.


Χωρίς πολλά λόγια το νέο έξυπνο σύστημα κλιματισμού της γερμανικής φίρμας επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν μαζί του και να του ζητούν να αυξομειώσει τη θερμοκρασία ανάλογα με τα θέλω τους. Στη συνέχεια αυτό υπακούει και αφού πραγματοποιήσει την αλλαγή που θα του ζητηθεί με ένα «ΟΚ» επιβεβαιώνει στον οδηγό ότι η επιθυμία του έγινε πράξη.
 
Το νέο σύστημα κλιματισμού ονομάζεται Air Care Climatronic, είναι τριζωνικό και βρίσκεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. Η αναγνώριση της φωνής γίνεται μέσω των ενσωματωμένων μικροφώνων που βρίσκονται στην καμπίνα, για αυτό ακριβώς το λόγο μπορεί η αυξομείωση της θερμοκρασίας να πραγματοποιηθεί και με συγκεκριμένο αριθμό βαθμών. Φυσικά όλα τα παραπάνω γίνονται και μέσω των πλήκτρων αφής.
 
Τέλος η VW αναφέρει πως το σύστημα κλιματισμού διαθέτει ακόμα πέντε προκαθορισμένες επιλογές (Clear View, Warm Feet, Warm Hands, Cool Feet, και Fresh Air) που ζεσταίνουν ή δροσίζουν τα πόδια και τα χέρια ή ξεθολώνουν τα τζάμια και φυσικά μπορούν να ενεργοποιηθούν με τη φωνή.
 
Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια καλή «γεύση»
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda