To teaser σκίτσο της Toyota.

Το νέο SUV της Toyota αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Πρώτο teaser για το Toyota Yaris SUV

6.454 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2020)

To colpo-grosso στην κατηγορία των μικρών SUV θέλει να κάνει η Τοyota κατασκευάζοντας ένα νέο μοντέλο βασισμένο στο καινούριο Yaris!


Πριν από περίπου ένα μήνα σας αποκαλύψαμε πως η Toyota ετοιμάζει ένα μικρό SUV που θα βασίζεται πάνω στο επερχόμενο Yaris για να «καθίσει» κάτω από το C-HR στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας. Τώρα, η εταιρεία δημοσίευσε το πρώτο teaser για το μοντέλο.

Σκοπός της φίρμας είναι να προσφέρει μία ακόμα επιλογή στο δημοφιλή κατηγορία των SUV/crossover οχημάτων και να θέσει ένα ισχυρό αντίπαλο απέναντι στα Nissan Juke και Renault Captur. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το νέο μοντέλο να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
 
Το μοντέλο που δεν έχει ακόμα «βαφτιστεί», έχει πάρει το πράσινο φως από τα κεντρικά γραφεία της Toyota και είναι βέβαιο ότι θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές βάσεις της τελευταίας γενιάς του Yaris. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική TNGA-B. Πληροφορίες για τις διαστάσεις δεν έχουν γίνει γνωστές όμως το μήκος του προσανατολίζεται να κοντά στα 4 μέτρα καθώς η φίρμα πιστεύει πως με ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορέσει να κερδίσει τους πελάτες που εν τέλει δεν θα επιλέγουν το ακριβότερο C-HR. Στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης, το μικρό SUV θα δανειστεί πολλά στοιχεία από τη νέα γενιά του Υaris.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η ύπαρξη της πλατφόρμας TNGA-B σημαίνει πως η Toyota θα προσφέρει υβριδικά μοντέλα, ενώ δεν αποκλείεται ο 1.0 λίτρου βενζινοκινητήρας να μη βρίσκεται στη γκάμα. Σε αντίθεση ο 1,5 λίτρων κινητήρας βενζίνης εκτός από τα υβριδικά μοντέλα, ίσως βρεθεί και μόνος του κάτω από το καπό.
 
Το νέο SUV της Toyota αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και να μπει στις αγορές τους πρώτους μήνες του 2021.

Hyundai
vw