Η «καυτή» έκδοση αναμένεται να αποδίδει 245 άλογα.

Πρεμιέρα στις 21/2 για το νέο CUPRA Leon

2.575 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2020)

Η «καυτή» και σκληροπυρηνική έκδοση του καινούριου Leon θα κάνει ντεμπούτο στις 21 Φεβρουαρίου πιθανότατα με plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Έτοιμο φαίνεται πως είναι το νέας γενιάς CUPRA Leon αφού οι πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο πως το πολυαναμενόμενο hot hatch θα κάνει ντεμπούτο στις 21 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά την επίσημη παρουσίαση της αγωνιστικής έκδοσης Competicion. Η παρουσίασή του μπροστά στα μάτια του κοινού θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης  που θα λάβει χώρα στις αρχές Μαρτίου ενώ το εμπορικό λανσάρισμα θα γίνει στα τέλη του 2020 σε επιλεγμένες αγορές.

Το νέο CUPRA Leon αναμένεται να εξοπλιστεί με μια αναβαθμισμένη έκδοση του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου του καινούριου SEAT Leon που αποτελείται από έναν TSI 1,4 λίτρων απόδοσης 204 ίππων με μια μπαταρία 13 kWh που προσφέρει αυτονομία 60 χιλιομέτρων.

Η «καυτή» έκδοση ωστόσο αναμένεται να αποδίδει 245 άλογα και να πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα από στάση σε 6,5 δευτερόλεπτα με την αυτονομία της μπαταρίας πιθανότατα να μειώνεται στα 55 χιλιόμετρα. Φήμες αναφέρουν πως θα λανσαριστεί και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση «R» με 2λιτρο TSI μοτέρ με ιπποδύναμη ίδια με αυτή του επερχόμενου Golf R που θα του δίνει την δυνατότητα να κάνει το 0-100 σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα.

Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως στην γκάμα του CUPRA Leon θα υπάρξει και μια diesel έκδοση που ίσως αφορά αποκλειστικά στην ST (wagon) εκδοχή του μοντέλου.
 

Hyundai
vw