Σε λίγες ημέρες θα δούμε τόσο την hatchback έκδοση του αυτοκινήτου, όσο και την Sportstourer.

Στις 20/2 φτάνει ο «βασιλιάς των Leon»

3.753 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2020)

Με ένα σύντομο δελτίο τύπου και μία teaser εικόνα του αγριεμένου CUPRA Leon, έγινε γνωστό πως το νέο μοντέλο βρίσκεται μία ανάσα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια τα οποία θα γίνουν στις 20 Φεβρουαρίου!


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ενημέρωση της μάρκας, σε λίγες ημέρες θα δούμε τόσο την hatchback έκδοση του αυτοκινήτου, όσο και την Sportstourer, αμφότερες έχοντας δυναμικό σχεδιασμό, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό μέσω της εικόνας όπου ξεχωρίζουν οι δυναμικές γραμμές στο καπό και οι μεγάλη αεραγωγοί.
 
Από κει και πέρα η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης το μοντέλο θα διαθέτει στη φαρέτρα του και ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό πιθανότατα θα αναλύεται σε ένα τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων που θα συνοδεύεται με ηλεκτρικό μοτέρ για συνολική ισχύ 245 ίππων. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ίδιο σύστημα να το δούμε και στην νέα Skoda Octavia RS.
 
Πέραν του CUPRA Leon, η μάρκα υπογράμμισε πως παράλληλά θα παρουσιάσει και τα αγωνιστικά CUPRA Leon Competición και CUPRA e-Racer.
 
«Το Leon Cupra ήταν best seller, με σχεδόν 44.000 πωλήσεις της τελευταίας γενιάς», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Με το λανσάρισμα του νέου CUPRA Leon, θα ενισχύσουμε το εμπορικό μας σήμα, δίνοντας μια νέα ταυτότητα σε ένα πολύ εμβληματικό αυτοκίνητο. Το νέο CUPRA Leon είναι ο βασιλιάς όλων των Leon». 

Hyundai
NISSAN