2 φωτογραφίες »

To Αudi R8.

Hλεκτρικό το επόμενο R8

2.407 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2020)

Ο διευθυντής της Audi Sport ουσιαστικά παραδέχθηκε πως το επόμενο R8 θα έχει κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Τι άλλο είπε;


To R8 από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε κατέκτησε τις καρδιές των φίλων της αυτοκίνησης, ωστόσο τώρα η Audi σχεδόν υποχρεώνεται λόγω κανονισμών και νόμων να προσφέρει την επόμενη γενιά με κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Ο διευθυντής της Audi Sport Οliver Hoffman δήλωσε σχετικά: «Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία απόφαση σχετικά με τις τεχνολογίες και την πλατφόρμα που θα πάρει το R8 της επόμενης γενιάς. Το νέο R8 θα πρέπει σίγουρα να είναι συμβατό με όλους κανονισμούς που υπάρχουν παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει πως θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό με κάποιον τρόπο για να κινηθεί».

Το πλεονέκτημα φυσικά θα είναι πως η Audi θα είναι σε θέση να αυξήσει σημαντικά την ισχύ του επόμενου R8 και να προσφέρει ένα ακόμη πιο γρήγορο αυτοκίνητο, αρκεί βέβαια να καταφέρει να ελέγξει το βάρος του αυτοκινήτου μετά την εγκατάσταση της ηλεκτρικής μπαταρίας και των αντίστοιχων μοτέρ.

Όσον αφορά το κομμάτι της ηχητικής απόλαυσης, ο Hoffman αναφέρει: «Εργαζόμαστε σκληρά στο να βρούμε έναν μοναδικό ηλεκτρικό ήχο. Ένας τρόπος είναι να υιοθετήσεις τον ίδιο ήχο με αυτόν του κινητήρα εσωτερικής καύσης, να είναι δηλαδή συνθετικός. Αλλά αυτή δεν είναι η σωστή απάντηση. Πιστεύω πως στο μέλλον θα πρέπει να έχεις έναν ειδικό ήχο για τα ηλεκτρικά. Θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα την εταιρεία».

Toyota
moto