Tο Αrteon R Line.

Σε δοκιμές το Arteon R

3.045 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2020)

H κορυφαία έκδοση R του σπορ σεντάν ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο ίσως και μέσα στο 2020. Ποια θα είναι η ισχύς του;


H Volkswagen έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν πως εργάζεται πάνω σε μια έκδοση υψηλών επιδόσεων για το Arteon εδώ και καιρό αλλά φαίνεται πως πρόσφατα δόθηκε το πράσινο φως για να μπει η «R» έκδοση σε παραγωγή.

Το μοντέλο αυτό θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και σύμφωνα με κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, θα λάβει νέο προφυλακτήρα στον οποίο θα ενσωματώνονται μεγαλύτεροι αεραγωγοί, πιο σπορ διαχύτη πίσω με δύο διπλές απολήξεις για τα καυσαέρια κ.α.

Το κερασάκι στην τούρτα φαίνεται πως θα είναι twin-turbo VR6 κινητήρας των 3,0 λίτρων που λέγεται πως θα αποδίδει 400 άλογα και θα συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο της φίρμας για να στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η επίδοση στο 0-100 του Arteon R με τα 400 άλογα λέγεται πως θα είναι κοντά στα 4 δευτερόλεπτα.

Με δεδομένο ότι το Αrteon R Line, στις κορυφαίες εκδόσεις βενζίνης και diesel, κοστίζει στην Ελλάδα λίγο πάνω από 50.000 ευρώ, η «R» έκδοση, αν φτάσει στην χώρα μας θα πλησιάζει ή ακόμα και θα ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ.
 

Toyota
test center