3 φωτογραφίες »

Ακόμα περισσότερη ισχύ έδωσε στο Ford Fiesta ST η Mountune.

Η Mountune δίνει στο Ford Fiesta ST 235 PS

2.509 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2020)

Ακόμα περισσότερη ισχύ έδωσε στο Ford Fiesta ST η Mountune μέσω ενός πακέτου αναβάθμισης που ονομάζεται m235, με τον αριθμό να μην είναι τυχαίος καθώς αντιστοιχεί στην ιπποδύναμη!

Πέρυσι η βελτιωτική εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε προσφέρει ένα αντίστοιχο πακέτο στο Ford Fiesta ST. Ο λόγος για το m225, που ανέβαζε την ισχύ του 1.500άρη τρικύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα στα 225 άλογα και 340 Nm ροπής. Πλέον η Mountune ανέβασε ακόμα περισσότερο τη «θερμοκρασία» με το νέο πακέτο m235 που όπως προαναφέραμε φέρει 235 ίππους.
 
Η περισσότερη ιπποδύναμη δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του m235 καθώς μεγαλύτερη είναι και η ροπή που πλέον ανέρχεται στα 350 Nm. Όπως μπορείτε να φανταστείτε η αύξηση των αριθμών έχουν αντίκτυπο και στις επιδόσεις του Fiesta ST, αν και η Mountune δεν διευκρινίζει ποιο ακριβώς είναι το κέρδος σε επιτάχυνση και τελική ταχύτητα. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι το πακέτο m235 μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του τρικύλινδρου κινητήρα EcoBoost 1,5 λίτρων, διευρύνοντας τα κέρδη ισχύος και ροπής κατά την πλειονότητα των στροφών.
 
Όπως έγινε και με το πακέτο m225, έτσι και με το m235 οι πελάτες μπορούν να το εγκαταστήσουν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή mTune SMARTflash. Η εφαρμογή SMARTflash επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέγουν απευθείας μεταξύ των τριών διαφορετικών διαβαθμίσεων Performance, Stock και Anti-Theft. Η πρώτη ενεργοποιεί τις προαναφερθείσες αυξήσεις ισχύος και ροπής μαζί με ένα πιο «επιθετικό» launch control. Το προφίλ Stock επαναφέρει το όχημα στις αρχικές του προδιαγραφές, ενώ το Anti-Theft ακινητοποιεί πλήρως το όχημα.
 
Το πακέτο mTune SMARTflash m235 κοστίζει 575 λίρες Αγγλίας (περίπου 689 ευρώ).

Toyota
test center