5 φωτογραφίες »

Toyota Vs VW: Ποιος πήρε τον τίτλο στα μικρά;

10.014 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2020)

Γερμανία Vs Ιαπωνίας ή αλλιώς ντέρμπι μεταξύ Toyota και VW! Τα τελευταία χρόνια η μάχη για την πρωτιά στις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο παίζεται μεταξύ των δύο εταιρειών. Τελικά, Yaris ή Polo; Ποιο πήρε τον τίτλο στην hot κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων;


Το απόλυτο best seller της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, το Toyota Yaris, αποτελεί στόχο για την ολοκληρωμένη πρόταση της VW στην κατηγορία, το επιτυχημένο Polo. Αλλωστε, σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, το Yaris και το Polo αποτελούν παίχτες πρώτης γραμμής για τις πωλήσεις της Toyota και την VW αντίστοιχα, με το ιαπωνικό μοντέλο να έχει τον τίτλο του απόλυτου best seller στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά, πρώτο στις προτιμήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2019 ήρθε το Volkswagen Polo, το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα focus2move σημείωσε περισσότερες από 596.000 πωλήσεις μέσα στην χρονιά, καταγράφοντας μάλιστα πτώση της τάξεως του 17,4% σε σχέση με πέρυσι. Τι κι αν έκανε... βουτιά πωλήσεων; Το VW Polo κατάφερε να διατηρήσει το σκήπτρα του παγκόσμιου best seller στην κατηγορία των supermini, ακολουθούμενο από το Toyota Yaris με σχεδόν 415.000 ταξινομήσεις. Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο για το Renault Clio που πρόσφατα λάνσαρε την νέα του γενιά, θέλοντας ακόμα περισσότερα στην παγκόσμια «πίτα».

Δείτε παρακάτω το Top 10 των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με την ιστοσελίδα focus2move:

NEO TRAFIC
skoda