3 φωτογραφίες »

Γιατί η BMW δεν κάνει ανάκληση;

80.594 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2020)

Γιατί η BMW δεν κάνει ανάκληση ενώ αυτοκίνητα καίγονται και όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος της επιτίθεται; Τι κάνει; Σιωπά! Δεν απαντάει σε κανέναν, διακόπτει επαφές και διαφήμιση σε όσα Μέσα το αναδεικνύουν για να τα φιμώσει.

Πριν λίγες μέρες κάηκε μια BMW X1 με τετρακύλινδρο diesel κινητήρα 2,0 λτ., σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα του «Χαϊδάρι Σήμερα», κάνοντας επιτακτική πλέον της ανάγκη απαντήσεων από την ελληνική αντιπροσωπεία. Εμείς, μιλήσαμε με ανθρώπους του χώρου θέτοντας κάποια «καυτά» ερωτήματα και έχουμε τις απαντήσεις!
 
Το κάνει για να γλιτώσει κόστος της επισκευής 1.600.000 αυτοκινήτων;
Αφού έχει αναγγελθεί η ανάκληση, η BMW δεν μπορεί να το αποφύγει. Θα τα φτιάξει τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή.

Γιατί τότε δεν τα φτιάχνει τώρα;
Γιατί πιθανότατα δεν έχει την τεχνολογία έτοιμη. Δεν ξέρει δηλαδή πως να τα φτιάξει αυτή τη στιγμή. Το ίδιο έγινε και με τα αυτοκίνητα του dieselgate της Volkswagen. Η επισκευή άργησε μέχρι η VW να φτιάξει το νέο software, που αλλάζει τον τρόπο λειτουργία του κινητήρα για να ικανοποιεί τις προδιαγραφές. Προφανώς η BMW ψάχνει να βρει την μέθοδο για να τα φτιάξει, έτσι ώστε το κόστος να μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Προς το παρόν προτιμά να αντιμετωπίζει τυχόν μηνύσεις και αγωγές κατόχων και όλη την αρνητική δημοσιότητα, αφού θεωρεί ότι το κόστος της είναι μικρότερο.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε επικοινωνήσει με την BMW Ελλάς από τις 17 Φεβρουαρίου ζητώντας να μάθουμε πόσα αυτοκίνητα πρέπει να ανακληθούν και να επισκευαστούν στην χώρα μαςποια μοντέλα συγκεκριμένα, αλλά και τι σκοπεύουν να κάνουν για να καλυφθούν οι κάτοχοι. Επίσης, ζητήσαμε οδηγίες για τους κατόχους των συγκεκριμένων BMW, που θα περιορίσουν την πιθανότητα να πάρει και το δικό τους αυτοκίνητο φωτιά, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκληση.

Τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αγγλικών και γερμανικών Μέσων, στην Ευρώπη επηρεάζεται σχεδόν όλη η γκάμα: οι Σειρές 1, 2, 3, 4, 5 και 6, αλλά και οι X3, X4, X5 και X6. Οι Βαυαροί διαπίστωσαν το ενδεχόμενο διαρροής του ψυκτικού υγρού στο σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθούν σπίθες και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο σημείο.

Κλικάρετε σε μία από τις παρακάτω εικόνες & διαβάστε:
 
Τι θα γίνει τελικά με τις BMW που παίρνουν φωτιά; BMW τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό
Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη
Diesel η BMW X1 που κάηκε στην Ελλάδα (+video)

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

AUTOFIT PASXA
Audi