2 φωτογραφίες »

O ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva οραματίστηκε τη σεντάν έκδοση του Α3.

Σχέδιο δείχνει το Audi A3 σεντάν

7.238 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

Η Audi παρουσίασε και επίσημα τη νέα γενιά του Α3 Sportback, όμως κάποιοι ονειρεύονται ήδη την έλευση του σεντάν, δίνοντας μάλιστα και μία πρώτη ιδέα της εμφάνισης που θα έχει.


Ένας λοιπόν από αυτούς είναι ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva, που οραματίστηκε τη σεντάν έκδοση του Α3. Κοιτώντας τις εικόνες δεν μπορούμε να πούμε πως μας εκπλήσσει η ομοιότητα τους σεντάν με αυτή του Sportback, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως τα δυο μοντέλα θα είναι παρόμοια. Στα σχέδια του, ο Silva έχει διατηρήσει ακέραιο το εμπρόσθιο αλλά και το πλαϊνό μέρος. Το πίσω φυσικά διαφοροποιείται λόγω του διαφορετικού της έκδοσης, ενώ τα φωτιστικά σώματα φαίνεται πως έχουν «τραβηχτεί» λίγο περισσότερο σε σχέση με το A3 Sportback.
 
Μία ακόμα διαφορά εντοπίζεται στην οροφή όπου στην απόδοση του καλλιτέχνη απουσιάζουν οι ράγες, ενώ φυσικά απουσιάζει και η αεροτομή που στο Sportback εγκαθίσταται στο πάνω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών.
 
Όταν το Α3 σεντάν γίνει επίσημο, ίσως λάβει και αυτό τα ίδια μηχανικά σύνολα με το Sportback «αδερφάκι» του. Θυμίζουμε πως το νέο AudiA3 Sportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με τρεις εκδόσεις κινητήρων. Έναν 1,5 TFSI με 150 άλογα και έναν 2,0 λτ. TDI που αποδίδει 116 ή 150 ίππους. Οι κινητήρες στην έναρξη της παραγωγής θα συνδυαστούν με εμπρός κίνηση. Η ισχύς θα μεταδοθεί με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή το S tronic επτά σχέσεων, ο μοχλός επιλογής του οποίου έχει τώρα πιο compact σχήμα ενώ οι αλλαγές είναι ακόμα πιο γρήγορες. Λίγο μετά το λανσάρισμα, η Audi θα παρουσιάσει και άλλες εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και των εκδόσεων quattro (4κίνηση).      

Το νέο Audi A3 αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ελλάδα.

Mercedes
moto