2 φωτογραφίες »

Η έναρξη της παραγωγής του νέου Audi A3 Sportback είναι γεγονός.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Audi A3 Sportback!

6.189 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

Το καινούργιο Audi A3 Sportback δεν έχει παρά λίγες ημέρες που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, ωστόσο η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή του, βάζοντας μπροστά τις μηχανές του εργοστασίου της στο Ingolstadt.


Το εν λόγω εργοστάσιο αποτελεί το σπίτι του Α3 από την πρώτη γενιά του μοντέλου, που μας συστήθηκε το 1996. Ωστόσο ακόμα και σήμερα, έχοντας φυσικά λάβει τις κατάλληλες αναβαθμίσεις, συνεχίζει να είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του μοντέλου πουέφτασε αισίως στην τέταρτη γενιά του, την οποία είδαμε επισήμως πριν από λίγες ημέρες.
 
Η έναρξη της παραγωγής του νέου Audi A3 Sportback έρχεται ως συνέχεια, καθώς η εταιρεία έχει ήδη ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους πρώτους τους κατόχους στις αρχές Μαΐου.
 
Θυμίζουμε πως το ολοκαίνουργιο Audi A3 Sportback έχει αυξηθεί κατά μόλις 3 εκατοστά σε μήκος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (μήκος 4,34 μ. και πλάτος 1,82 μ. χωρίς τους καθρέφτες). Το βασικό μοντέλο θα πατάει σε ζάντες 16 ιντσών, ωστόσο θα υπάρχουν και επιπλέον επιλογές που θα φτάνουν ακόμα και τις 19 ίντσες. Το πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ, που είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο πίνακας οργάνων, τον οποίο ο οδηγός χειρίζεται με το πολυλειτουργικό τιμόνι, είναι επίσης στάνταρ ψηφιακός. 
 
Τέλος το νέο AudiA3 Sportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με τρεις εκδόσεις κινητήρων. Έναν 1,5 TFSI με 150 άλογα και έναν 2,0 λτ. TDI που αποδίδει 116 ή 150 ίππους. Οι κινητήρες στην έναρξη της παραγωγής θα συνδυαστούν με εμπρός κίνηση. Η ισχύς θα μεταδοθεί με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή το S tronic επτά σχέσεων. Λίγο μετά το λανσάρισμα, η Audi θα παρουσιάσει και άλλες εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και των εκδόσεων quattro (4κίνηση).

Το νέο Audi A3 αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Toyota
moto