2 φωτογραφίες »

Oι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από ανεξάρτητο σχεδιαστή, μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εξωτερική εμφάνιση της ηλεκτρική Macan.

Η ηλεκτρική Porsche Macan είναι στο δρόμο

2.588 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2020)

Η δεύτερη γενιά της Porsche Macan θα είναι ηλεκτρική, χωρίς επιλογή βενζίνης, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που κάνουν την εμφάνισή τους.

Η Porsche έχει ήδη ασπαστεί την ηλεκτροκίνηση μετά την εισαγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής Taycan και συνεχίζει τα έργα της πάνω στο ίδιο κομμάτι, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στην ολοκαίνουργια, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Macan.
 
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα ο Michael Steiner, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, το χωρίς ρύπους μοντέλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μάλιστα όταν θα κάνει την εμφάνισή του για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα Macan (σε περίπου 18 μήνες από σήμερα) δε θα έχει έκδοση βενζίνης. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως το βενζινοκίνητο μοντέλο για κάποια χρόνια θα βρίσκεται προς πώληση παράλληλα με το ηλεκτρικό, έτσι ώστε να γίνει με πιο ομαλό τρόπο η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, τόσο της μάρκας όσο και των πελατών της.
 
Το «κλειδί» για την ανάπτυξη της ολοκαίνουριας Macan είναι μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική που ονομάζεται Premium Platform Electric (PPE), η οποία θα στηρίξει τα μεγαλύτερα οχήματα του VW Group. Μάλιστα το επερχόμενο SUV θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί σε αυτή, όντας μάλιστα εντελώς διαφορετική από την πλατφόρμα J1 της Taycan.
 
Τέλος, οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από ανεξάρτητο σχεδιαστή, μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εξωτερική εμφάνιση της ηλεκτρική Macan. Σε αυτές είναι εμφανές πως το SUV θα υιοθετήσει μια εξελικτική προσέγγιση, διατηρώντας από τη μια το ίδιο σχέδιο με τη σημερινή Macan (αφού τα δύο αυτοκίνητα θα πωληθούν παράλληλα), υιοθετώντας από την άλλη στοιχεία σχεδίασης από την Taycan.

Hyundai
4green