Drift με τη νέα Mustang Mach-E (+vid)

3.493 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2020)

Ποιος είπε ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά crossover δεν μπορούν να ντριφτάρουν; Η Μustang Mach-E δίνει σε αυτό το video την δική της παράσταση.


To drift δεν είναι κάποια άγνωστή λέξη για την Mustang, ωστόσο το να βλέπεις ένα ηλεκτρικό crossover να μπαίνει με τις «μπάντες» σε κάθε στροφή αποτελεί έκπληξη ακόμα και εάν το αυτοκίνητο που το κάνει, φέρει πάνω την ονομασία του θρυλικού pony car. Ο λόγος για την Ford Mustang Mach-E.

Το προηγούμενο διάστημα ασκήθηκε κριτική στην Ford λόγω του ότι προσπάθησε να δώσει στο ηλεκτρικό crossover της εξωτερική εμφάνιση εμπνευσμένη από Mustang και γιατί ταυτόχρονα ισχυριζόταν πως η οδηγική αίσθηση που προσφέρει θα είναι το ίδιο ξεχωριστή ακόμα και αν πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο.

Η Ford ωστόσο θέλησε να αποδείξει πως το νέο της ηλεκτρικό crossover έχει τα απαραίτητα «προσόντα» και για αυτό το έβαλε να driftάρει σε ακραίες καιρικά συνθήκες. Το αυτοκίνητο που θα δείτε στο video εξοπλίστηκε με ελαφρώς μεταχειρισμένα ελαστικά παντός καιρού και πραγματικά «χορεύει» σαν μπαλαρίνα.

Η Mustang Mach-E θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου (standard range 75,7 kWh και extended range 98,8 kWh) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη. Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach‑E αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον WLTP. Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων και ροπή 565 Nm. Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0 -100 χλμ/ώρα σε χρόνο μικρότερο των 5 δλ., αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 465 ίππων και ροπή 830 Nm.
 

Mercedes
test center