Βλέπετε σχέδιο ανεξάρτητου σχεδιαστή που δίνει τη δική του εκδοχή για το πώς θα είναι εξωτερική η ηλεκτρική Porsche Macan.

Το 2022 η παραγωγή της ηλεκτρικής Macan

2.378 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2020)

Ένα από τα επόμενα μοντέλα της Porsche που θα φτάσει με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα είναι η Macan και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μοντέλο θα ξεκινήσει την παραγωγική διαδικασία στο τέλος του 2022.

Την είδηση αυτή δημοσιεύουν ξένα μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής ανάπτυξης της Porsche, Michael Steiner, ο οποίος δίνοντας μία πρώτη εικόνα για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, γνωστοποίησε πως το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα είναι στη γραμμή παραγωγής στο τέλος του 2022. Αυτό σημαίνει πως η αποκάλυψη του αναμένεται μέσα στο 2021.
 
Από κει και πέρα δε δόθηκαν στη δημοσιότητα περεταίρω πληροφορίες, ωστόσο κατά το παρελθόν έχουμε αναφέρει πως το βενζινοκίνητο μοντέλο για κάποια χρόνια θα βρίσκεται προς πώληση παράλληλα με το ηλεκτρικό, έτσι ώστε να γίνει με πιο ομαλό τρόπο η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, τόσο της μάρκας όσο και των πελατών της.
 
Το «κλειδί» για την ανάπτυξη της ολοκαίνουριας και αμιγώς ηλεκτρικής Macan είναι μια νέα αρχιτεκτονική που ονομάζεται Premium Platform Electric (PPE), η οποία θα στηρίξει τα μεγαλύτερα οχήματα του VW Group. Μάλιστα το επερχόμενο SUV θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί σε αυτή, όντας μάλιστα εντελώς διαφορετική από την πλατφόρμα J1 της Taycan.
 
Τέλος αναφορικά με την εμφάνιση το SUV θα υιοθετήσει μια εξελικτική προσέγγιση, διατηρώντας από τη μια το ίδιο σχέδιο με τη σημερινή Macan (αφού τα δύο αυτοκίνητα θα πωληθούν παράλληλα), υιοθετώντας από την άλλη στοιχεία σχεδίασης από την Taycan.

Toyota
test center