2 φωτογραφίες »

H νέα Ford Mustang Shelby GT500.

Διαθέσιμη στην Ευρώπη η Mustang Shelby GT500

19.830 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Ανεξάρτητη εισαγωγική εταιρεία αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους να αποκτήσουν την κορυφαία Ford Mustang. Mε το αζημίωτο φυσικά...

Η Ford Μustang είναι ένα μοντέλο «θρύλος» που αγαπιέται και θαυμάζεται όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν η Ford αποφάσισε να προσφέρει το pony car και στην Γηραιά Ήπειρο, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του είχαν τέτοια εξαιρετική πορεία που συνέβαλαν σημαντικά στο να αναδειχτεί η Mustang το best seller μοντέλο στην κατηγορία της.

Η Mustang προσφέρεται στις ΗΠΑ σε μια σειρά από ισχυρότερες εκδόσεις, ωστόσο στην κορυφή βρίσκεται αδιαμφισβήτητα η Shelby GT500 που εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα V8 5,2 λίτρων με ισχύ 771 ίππων σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων από την Tremec.  

Για να αξιοποιήσει με επιτυχία την μεγάλη ισχύ, το πλαίσιο της νέας Mustang GT500 συνοδεύεται από αναθεωρημένη γεωμετρία ανάρτησης, ελαφρύτερα ελικοειδή ελατήρια, αποσβεστήρες MagneRide και νέο ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης. Για την πέδηση ένα ισχυρό σύστημα της Brembo είναι παρών με τους δίσκους να μετρούνται στα 420 χιλιοστά.

Η Shelby GT500 ωστόσο δεν προσφέρεται από τις αντιπροσωπείες της μάρκας στην Ευρώπη λόγω των αυστηρών ορίων που υπάρχουν στους ρύπους που επιτρέπεται να παράγουν τα νέα αυτοκίνητα, με την ίδια την Ford να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγει τυχόν υπέρογκα πρόστιμα.
Αυτό όμως δεν είναι εμπόδιο για εταιρείες, όπως η Peicher US-Cars, που εισάγει αυτοκίνητα στην Ευρώπη,  και για αυτό έσπευσε να ανακοινώσει και επίσημα πως η Mustang Shelby GT500 είναι διαθέσιμη για παραγγελία.

Η τιμή της Shelby GT500 στις ΗΠΑ ξεκινά από 65.000 ευρώ, ωστόσο η Peicher US-Cars ζητά 109.990 ευρώ ή ακόμα και 154.990 ευρώ για το πακέτο Carbon Fiber Track, χωρίς να περιλαμβάνονται πιθανότατα τα έξοδα μεταφοράς…
 

peugeot
skoda