3 φωτογραφίες »

To «πέμπτο» Juke είναι και αυτό από άλλον πλανήτη.

Το Juke-R των 700 ίππων

2.559 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2020)

Mε 700 άλογα και πολλά μηχανικά μέρη από το «Godzilla» δεν είναι καθόλου περίεργο που η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη...


Κάποια χρόνια πριν, η Nissan και η εταιρεία RML Group στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκαν και κατασκεύσαν τέσσερα Juke-R χρησιμοποιώντας κινητήρια σύνολα από GT-R. Τώρα φαίνεται πως υπάρχει ένα πέμπτο Juke-R που βρίσκεται προς πώληση στο site James Edition.

Σύμφωνα ωστόσο με όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, το πέμπτο Juke-R δεν κατασκευάστηκε από την Nissan και τo RML Group αλλά πρόκειται για ένα project του βρετανικού βελτιωτικού οίκου Severn Valley Motorsport που πάντως έχει εξοπλιστεί με κάποια πράγματα από αυτά που κατασκεύασε για το Juke-R το RML Group.

To επίσημο όνομά του πέμπτου Juke R είναι SVM Juke-R700 με την ισχύ του να πηγάζει από έναν twin-turbo V6 κινητήρα 3,8 λίτρων από GT-R βελτιωμένο με νέα μπεκ, νέα εισαγωγή αέρα, καινούριο σύστημα εξάρμισης και νέα μετάδοση που μπορεί να ανταποκριθεί στην ιπποδύναμη των 700 PS.

Αναβαθμίσεις έχουν λάβει και άλλα μηχανικά μέρη. Για παράδειγμα, οι δίσκοι των φρένων είναι του βρετανικού οίκου, οι δαγκάνες και οι ζάντες των 20 ιντσών είναι παρμένες από GT-R. Η καμπίνα είναι και αυτή ελαφρώς αλλαγμένη χάρη στο νέο φινίρισμα που υπάρχει ενώ το roll cage διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια των επιβατών.

Η τιμή του Nissan SVM Juke-R700 φτάνει τις 649.500 ευρώ.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center