3 φωτογραφίες »

Βλέπετε το πρωτότυπο της Alfa Romeo Tonale.

Χωρίς Quadrifoglio έκδοση η Tonale

2.610 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2020)

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένεται να δούμε το προσεχές χρονικό διάστημα, ωστόσο αυτό θα συμβεί χωρίς την παρουσία μίας «καυτής» έκδοσης Quadrifoglio.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα από την Ιταλία, η μικρότερη αδερφή της Stelvio, θα στερηθεί μίας πιο ισχυρής έκδοσης, καθώς πρωταρχικός στόχος της Alfa Romeo είναι να προσφέρει στο κοινό ένα SUV που θα επικεντρωθεί σε πιο προσιτές οικονομικά εκδόσεις, σε σχέση με τις πιο ακριβές παραλλαγές. Μάλιστα αναφέρεται πως η μάρκα δε θα κατασκευάσει ούτε μία Tonale GTA, καθώς το σήμα προορίζεται αποκλειστικά για την Giulia.
 
Θυμίζουμε πως σε αντίθεση με τις Stelvio και Giulia, που βασίζονται στην πλατφόρμα Giorgio, η Tonale αναμένεται να καθίσει στην ίδια αρχιτεκτονική όπως τα Jeep Renegade και Compass. Θα γίνει επίσης το πρώτο όχημα της Alfa Romeo που διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, κάτι που ήδη έχουν οι αντίστοιχες εκδόσεις των Renegade και Compass.
 
Ο τετρακύλινδρος 1,3 λίτρων κινητήρας σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει στα δύο μοντέλα της Jeep 240 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί πως στην κορυφαία της έκδοση η Tonale λέγεται πως θα προσφερθεί με ένα ήπια υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που θα προσφέρει περίπου 330 ίππους.
 
Θυμίζουμε πως η Tonale θα είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Giulietta. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου και δεν υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας ή άλλων παραγόντων, το μοντέλο παραγωγής της Alfa Romeo Tonale θα αποκαλυφθεί εντός του 2020 και η πωλήσεις της θα έχουν ξεκινήσει στο πρώτο μισό του 2021.   

Toyota
test center