3 φωτογραφίες »

Βλέπετε το Vision Coupe concept.

Και κουπέ έκδοση το νέο Mazda6;

2.891 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2020)

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη νέα γενιά του Mazda6 έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προοικονομώντας κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο ιαπωνικό σεντάν όταν θα κάνει την εμφάνισή του.


Σύμφωνα λοιπόν με τα μέσα του εξωτερικού, το νέο 6 της Mazda έχει προγραμματιστεί να κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2022 και θα έχει ως βάση του μία πισωκίνητη πλατφόρμα. Αναφορικά με τις μονάδες ισχύος δεν αναφέρθηκαν πολλές πληροφορίες, συντηρείται όμως η φημολογία πως ένα εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με την Skyactiv-X θα δίνει το παρών, συνοδευόμενος από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ.
 
Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα μέσα του εξωτερικού, είναι πολύ πιθανό το παραπάνω σύστημα κίνησης να χρησιμοποιηθεί και στην επόμενη γενιά των Lexus IS και RC. Να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα λέγεται πως θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές αυτές της δεκαετίας.
 
Κλείνοντας την παρένθεση με τη Lexus και επιστρέφοντας στο Mazda6 και συγκεκριμένα στην εξωτερική του εμφάνιση, αυτή λέγεται πως θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το Vision Coupe concept που είδαμε για πρώτη φορά στο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2017. Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες το εν λόγω μοντέλο είναι ένα σπορ σεντάν με τέσσερις πόρτες. Το κομψό τετράθυρο χαρακτηρίζονταν από μακρύ καπό, αεροδυναμικό σχεδιασμό, μεγάλους τροχούς και μικρή απόσταση από το έδαφος.
 
Τέλος, λέγεται πως η έλευση του Mazda6 της νέας γενιάς ίσως συνοδευτεί και από την έλευση ενός δίθυρου κουπέ, το οποίο αν όντως γίνει πράξη θα γεμίσει το κενό που άφησε η απουσία των RX μοντέλων.

Mercedes
test center