Το υβριδικό μοντέλο λέγεται πως θα έρθει με την άφιξη της επόμενης γενιάς που υπολογίζεται το 2021 ή το 2022.

4κινητη και υβριδική η νέα Ford Mustang;

2.485 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2020)

Από τη στιγμή που η Ford παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E «έσπασε» τα όποια στερεότυπα υπήρχαν σχετικά με το «βαρύ» σε ιστορία όνομα που κουβαλάει το χωρίς ρύπους SUV. Ωστόσο ίσως αυτό να είναι μόνο η αρχή, αφού φαίνεται πως η φίρμα σχεδιάζει και μια υβριδική Mustang.

Την πιθανότητα αυτή αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η οποία αφορά τη νέα γενιά της ιστορικής Ford Mustang που θα μπορούσε να έρθει σε μία υβριδική έκδοση. Σύμφωνα λοιπόν με τα ξένα μέσα το αρχικό σχέδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανακοινώθηκε το 2017 περιελάμβανε την κυκλοφορία μίας υβριδικής Mustang το 2020, αλλά τελικά, το μοντέλο καθυστέρησε και πλέον θα έρθει με την άφιξη της επόμενης γενιάς που υπολογίζεται το 2021 ή το 2022.
 
Τα τεχνικά σχέδια που είχε η μάρκα αναφέροντας σε ένα σύστημα κίνησης με δύο μοτέρ που παρέπεμπαν σε υβριδικό όχημα. Συγκεκριμένα παρουσίαζαν ένα V8 μοτέρ καύσης υπεύθυνο για την κίνηση των πίσω τροχών και δύο ηλεκτρικά μοτέρ που έστελναν ισχύ στον εμπρόσθιο άξονα, δημιουργώντας έτσι και τετρακίνηση. Παράλληλα λέγεται πως η  Ford θα βασίσει το μοντέλο στην πλατφόρμα CD6 που χρησιμοποιεί και το SUV, Explorer.
 
Μέχρι στιγμής η Ford διατηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά από τη Mustang Mach-E η εταιρεία βάζει στην... πρίζα και τους οπαδούς της αναφορικά με τη νέα γενιά της Mustang.

Mercedes
test center