2 φωτογραφίες »

Το Kona N σε δοκιμές στην «Πράσινη Κόλαση».

Σε δοκιμές στο Ring το Hyundai Kona N

2.122 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2020)

To Κοna φαίνεται πως θα είναι το επόμενο μοντέλο της κορεάτικης φίρμας που θα λάβει Ν έκδοση επιδόσεων. Τι πρέπει να περιμένουμε;


H Hyundai, παρά τις αρχικές εξαγγελίες, έχει προσφέρει Ν έκδοση υψηλών επιδόσεων μόνο στο i30. Η επέκταση της γκάμας Ν ωστόσο δεν αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω, αφού κατάσκοποι «συνέλαβαν» το Κοna Ν να δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring, πλήρως καλυμμένο από βαρύ καμουφλάζ που καθιστούν αδύνατο το να βγουν οποιαδήποτε συμπεράσματα σχετικά με την εμφάνισή του.

Εάν κάτι μπορεί να σημειωθεί είναι πως η γρίλια φαίνεται πως είναι ελαφρώς μεγαλύτερη όπως και ο αεραγωγός χαμηλά στον προφυλακτήρα, ενώ νέες είναι οι ζάντες στις οποίες χωρούν μέσα τους κόκκινες δαγκάνες φρένων. Τέλος, στο πίσω μέρος, η αεροτομή στο τέλος της οροφής είναι επίσης μεγαλύτερη ενώ ο προφυλακτήρα χαμηλότερα θα είναι πιθανότατα πιο επιθετικός σε σχεδίαση και θα συνδυάζεται με στρογγυλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Η ισχύς θα πηγάζει κατά πάσα πιθανότατα από τον γνωστό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Hyundai με ισχύ 275 άλογα σε συνδυασμό με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή ένα 6άρι μηχανικό και το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας. Αλλαγές περιμένουμε και στο σύστημα ανάρτησης.

Κάποιες διαρροές κάνουν λόγο πως κατασκευή του Kona N θα αρχίσει τον Ιούλιο, άρα είναι πολύ πιθανόν η παρουσίαση του μοντέλου να γίνει σύντομα, ώστε το εμπορικό λανσάρισμα να γίνει μέσα στο 2020.
 

Toyota
test center