2 φωτογραφίες »

Στα σκαριά υβριδικό Golf R με 400+ άλογα;

2.611 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2020)

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η Volkswagen ετοιμάζει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση για το επόμενο Golf R με ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τα 400 άλογα.


Η Volkswagen εδώ και αρκετά χρόνια διέρρεε πως εξετάζει την κατασκευή ενός Golf R που θα ξεπερνά σε ιπποδύναμη τα 400 άλογα, χωρίς ωστόσο τελικά να προχωράει σε κάτι «χειροπιαστό». Τώρα, οι φήμες αυτές αναπτύσσονται ξανά, καθώς ένα περιοδικό από την Αυστραλία αναφέρει πως η φίρμα θα κατασκευάσει ένα ακόμη πιο ισχυρό Golf R με ισχύ που θα ξεπερνά τα 400 άλογα.

Μιας και η Volkswagen δεν μπορεί να πάρει τον 5κύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων από την Audi και θα είναι δύσκολο να «πιεστεί» ο 2λιτρος TSI για να αποδώσει τόσο μεγάλη ισχύ, η εταιρεία πιθανότατα θα επιλέξει να δώσει στο μοντέλο ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Αυτή η επιλογή σίγουρα θα αυξήσει το βάρος του αυτοκινήτου, ωστόσο θα εκπέμπει χαμηλές εκπομπές ρύπων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το σίγουρο είναι πως η VW δεν θέλει να βάλει εμπόδια στην εμπορική πορεία του κορυφαίου Αudi RS3 Sportback και για αυτό, το Golf με τα 400 άλογα, εάν προχωρήσει, θα λανσαριστεί μετά το πρώτο του φρεσκάρισμα, που υπολογίζεται σε τουλάχιστον τρία χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε κάποιο υβριδικό κινητήριο σύνολο σε R μοντέλο της VW, αφού πρόσφατα έκανε ντεμπούτο το Touareg R, εφοδιασμένο με έναν 3,0 λίτρων V6 κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto