Το επερχόμενο Hyundai i20 N έχει κατασκοπευτεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στο Nurburgring.

Σε «φόρμα» το νέο Hyundai i20 N (+vid)

2.307 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2020)

Το επερχόμενο Hyundai i20 N έχει κατασκοπευτεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στο Nurburgring, δείχνοντας ένα δείγμα των ικανοτήτων που θα έχει μόλις κάνει την επίσημη εμφάνισή του.


Πριν από λίγες ημέρες η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser βίντεο που αφορούσε την εξέλιξη του νέου i20 N και το νέο κατασκοπευτικό βίντεο έρχεται ως ανεπίσημη συνέχεια αυτού της μάρκας που έδειχνε το μικρό «καυτό» να κινείται πάνω σε μία χιονισμένη διαδρομή στη Σουηδία. Αυτή τη φορά η θερμοκρασία ανεβαίνει, καθώς το επερχόμενο μοντέλο της κορεατικής μάρκας εντοπίζεται στην πιο θερμή πίστα του Nurburgring στη Γερμανία.
 
Φυσικά οι πληροφορίες γύρω από το i20 Ν παραμένουν μυστήριο, ωστόσο το νέο μοντέλο δε θα είναι απλώς μια συμπληρωματική ισχυρή έκδοση του i20 με το οποίο έχουμε εξοικειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αντ` αυτού, θα είναι η εμβληματική έκδοση του ολοκαίνουργιου i20 που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για το επερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας στο πρωτάθλημα WRC.
 
Μηχανικά το «καυτό» Hyundai i20 Ν είναι πιθανό να διαθέτει έναν τούρμπο κινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων χωρητικότητας 1,4 ή 1,6 λίτρων που θα καταστήσει την ισχύ του κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με το DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Το νέο Hyundai i20 Ν υπολογίζεται πως θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2020, ενώ η μάρκα έχει υποσχεθεί πως θα δώσει στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες πολύ σύντομα.
 

Toyota
moto