2 φωτογραφίες »

Η ιστοσελίδα Kolesa με βάση κάποιες κατασκοπευτικές εικόνες προχώρησαν στη δημιουργία αυτών των ανεπίσημων σχεδίων.

Σχέδια «μαντεύουν» το νέο VW Tiguan κουπέ

2.180 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2020)

Οι πληροφορίες που αναφέρουν πως η Volkswagen εργάζεται πάνω σε μία κουπέ έκδοση του Tiguan έχουν επιβεβαιωθεί και σήμερα ανεξάρτητα σχέδια κάνουν μία πρώτη απόπειρα να μας δείξουν τον εξωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το νέο Tiguan κουπέ θα βασίζεται στο μακρύτερο μεταξόνιο Tiguan Allspace και δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του με την ονομασία Tiguan X. Το μοντέλο θα δανειστεί τα μηχανικά σύνολα από την γκάμα του τρέχοντος Tiguan και θα προσφερθεί σε πολλές αγορές του κόσμου, χωρίς όμως να έχουν γίνει συγκεκριμένες ποιες θα είναι αυτές.
 
Επίσημα σχέδια του μοντέλου δεν έχουν υπάρξει, όμως η ιστοσελίδα Kolesa με βάση κάποιες κατασκοπευτικές εικόνες προχώρησαν στη δημιουργία αυτών  των ανεπίσημων σχεδίων. Η γρίλια και ο μπροστινός προφυλακτήρας ακολουθούν τις γραμμές σχεδίασης του «κανονικού» Tiguan, όπως και το συνολικό σχήμα, μέχρι φυσικά να φτάσουμε στο πίσω μέρος. Εκεί το κουπέ SUV κερδίζει μία μικρή και διακριτική αεροτομή, αλλά και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα που εξοπλίζουν και άλλα νέα μοντέλα της VW.
 
Αν πράγματι βασίζεται στο Allspace, το κουπέ Tiguan θα έχει μεταξόνιο 2.787 χιλιοστά, ενώ το συνολικό του μήκος θα κυμαίνεται περίπου στα 4.701 χιλιοστά. Φυσικά οι αριθμοί αυτοί δεν είναι επιβεβαιωμένοι ωστόσο μας δίνουν μία πρώτη ανεπίσημη ιδέα για τις διαστάσεις του νέου μοντέλου.
 
Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων, περιμένετε να δείτε επιλογές από μια ποικιλία μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, όπως οι μονάδες 1.5 TSI και 2.0 TDI της VW. Το VW Tiguan κουπέ πιθανότατα θα παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις αγορές.

Mercedes
test center