3 φωτογραφίες »

Οι 4 γενιές Santa Fe.

20 χρόνια Santa Fe

2.633 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2020)

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από τότε που η Hyundai παρουσίασε το Santa Fe, το οποίο πλέον βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του και συνεχίζει να αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την εταιρεία την κατηγορία των SUV.


Το 2000 η Hyundai παρουσίασε το Santa Fe πρώτης γενιάς, καθιστώντας την εταιρεία έναν από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία των SUV. Τώρα, 20 χρόνια μετά, το Santa Fe έχει γίνει μοντέλο ορόσημο για τη μάρκα.

Όταν διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες το 2001, το Santa Fe είναι το μακροβιότερο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη. Τώρα στην τέταρτη γενιά του, το Santa Fe έχει υποστεί σημαντική εξέλιξη στο σχεδιασμό, την ασφάλεια και την τεχνολογία του, δείχνοντας συχνά το δρόμο στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Μέχρι το τέλος του 2020, η Hyundai θα παρουσιάσει μια βελτιωμένη έκδοση της τρέχουσας γενιάς με νέα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και διαφορετική σχεδίαση.

Μετά την κυκλοφορία του πριν από δύο δεκαετίες, το Santa Fe έγινε γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Hyundai. Ονομάστηκε από μια πόλη των ΗΠΑ και ήταν το SUV που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση της Hyundai στην κατηγορία. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Hyundai έχει πουλήσει περισσότερα από 5.260.000 αυτοκίνητα Santa Fe παγκοσμίως.

«Το Santa Fe ήταν το πρώτο SUV της Hyundai και είναι ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα μας», λέει ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Marketing & Product της Hyundai Motor Ευρώπη. «Για τη Hyundai είναι ένα εμβληματικό αυτοκίνητο που συνεχίζει να εξελίσσεται από άποψη σχεδιασμού, τεχνολογίας και άνεσης. Με αυτήν την τελευταία εξέλιξη, η Santa Fe διατηρεί το στάτους του στην κατηγορία των SUV και υπογραμμίζει την κληρονομιά μας».
 

Toyota
moto