Το τιμόνι ενσωματώνει δύο ζώνες αισθητήρων που βρίσκονται στη στεφάνη προκειμένου να ανιχνεύουν εάν τα χέρια του οδηγού το πιάνουν ή όχι.

Το «έξυπνο» τιμόνι των Mercedes E-Class κουπέ & κάμπριο

3.063 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2020)

Η Mercedes προετοιμάζεται για να παρουσιάσει επίσημα τις ανανεωμένες E-Class κουπέ και κάμπριο, όμως λίγες ημέρες πριν από αυτό αποφάσισε να δείξει στο κοινό το τιμόνι που θα έχουν στη διάθεσή του οι οδηγοί οι οποίοι θα επιλέξουν ένα από τα δύο μοντέλα.


Το νέο τιμόνι μπορεί να ενσωματώνει τα μπουτόν που έχουμε συνηθίσει, ωστόσο το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που διαθέτει είναι κάτι που δε φαίνεται. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα το νέο τιμόνι, ενσωματώνει δύο ζώνες αισθητήρων που βρίσκονται στη στεφάνη προκειμένου να ανιχνεύουν εάν τα χέρια του οδηγού πιάνουν ή όχι το τιμόνι. Οι αισθητήρες βρίσκονται στο εμπρός και πίσω μέρος και αντικαθιστούν τους προηγούμενους που εντόπιζαν τις κινήσεις του τιμονιού για να προσδιορίσουν εάν ο οδηγός είχε ή όχι τον έλεγχο του οχήματος.
 
Σε περίπτωση που οι αισθητήρες δεν εντοπίσουν τα χέρια του οδηγού, τότε το σύστημα αρχικά θα αρχίσει την προειδοποιητική ακολουθία και αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί τότε θα ενεργοποιεί το σύστημα Emergency Stop Assist. Παράλληλα μέσω αυτού του συστήματος υπολογίζεται πως θα αποφευχθούν περιπτώσεις όπου οι οδηγοί λόγω των ημιαυτόνομων συστημάτων οδήγησης εφησύχαζαν πίσω από το τιμόνι κάτι που οδηγούσε σε ατυχήματα.

Από κει και πέρα η γερμανική φίρμα αναφέρει ότι εκτός από τη νέα τεχνολογία ασφαλείας, το τιμόνι διαθέτει μπουτόν αφής που παίρνουν θέση στις ακτίνες οι οποίες είναι φινιρισμένες με μαύρο και ασημένιο χρώμα.
 
Δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να έχουμε την πλήρη αποκάλυψη των ανανεωμένων Mercedes E-Class κουπέ και κάμπριο, καθώς η εταιρεία το έχει προγραμματίσει για τις 27 Μαΐου.
 

Mercedes
moto