Κίνηση και στα δύο μοντέλα δίνει το νέο ήπια υβριδικό σύστημα.

Tα Fiat 500 και Panda Hybrid παίζουν «D-Fence» στα μικρόβια

2.434 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

Ένα νέο πακέτο το οποίο ονομάζεται «D-Fence» και αποσκοπεί στην καλύτερη απολύμανση της καμπίνας των 500 Hybrid και Panda Hybrid προσφέρει η Fiat.


Το D-Fence πακέτο (ονομασία προφανώς εμπνευσμένη από τη λέξη Defence που σημαίνει άμυνα), που αναπτύχθηκε από τη Mopar, αποτελείται από τρία προϊόντα, τα οποία σύμφωνα με τη μάρκα βοηθούν να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής εντός φυσικά του αυτοκινήτου.

Αρχικά υπάρχει ένα υψηλής απόδοσης φίλτρο καμπίνας που παγιδεύει το 98% των ακαθαρσιών του εξωτερικού αέρα. Στη συνέχεια βρίσκουμε ένα καθαριστή αέρα με φίλτρα ΗΕΡΑ που βοηθά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία λάμπα UV που απομακρύνει μέχρι και το 99% των βακτηριδίων  από τις εσωτερικές επιφάνειες.
 
Φυσικά το παραπάνω πακέτο έρχεται με αφορμή τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής που ψάχνουν πλέον αρκετοί άνθρωποι. Ωστόσο στην περίπτωση των 500 Hybrid και Panda Hybrid δεν είναι μόνο το πακέτο της Mopar που δείχνει την ευαισθησία της εταιρείας στην αυξημένη υγιεινή, καθώς το ίδιο συμβαίνει και με το σύστημα κίνησης που εξοπλίζει αμφότερα τα αυτοκίνητα και μειώνει τους ρύπους προς το περιβάλλον.
 
Θυμίζουμε πως κίνηση και στις δύο περιπτώσεις δίνει το νέο ήπια υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. με 92 Nm ροπής, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1,2 λτ. με 69 ίππους που αντικαθιστά προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες).   

Hyundai
vw