2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια αποτελούν προϊόν δουλειάς του ανεξάρτητου σχεδιαστή Kleber Silva.

Ψηφιακή επιστροφή της Lancia Delta ως SUV

5.921 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2020)

Την ψηφιακή επιστροφή της Lancia Delta παρουσίασε σχεδιαστής, ο οποίος ωστόσο άλλαξε την «ταυτότητα» του ιταλικού μοντέλου, δίνοντάς του SUV αμάξωμα!


Η Lancia τα τελευταία χρόνια έχει σιγήσει από τις παγκόσμιες αγορές, προσφέροντας αποκλειστικά την Ypsilon στην Ιταλία. Ωστόσο το μέλλον της δεν αποκλείεται να είναι διαφορετικό, αφού η φίρμα αποτελεί μέρος της FCA, που προετοιμάζεται να εισχωρήσει στο Groupe PSA. Μάλιστα επ αυτού και με αφορμή την ενδεχόμενη συγχώνευση έχει αναφερθεί και ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου, Carlos Tavares αναφέροντας με νόημα πως: «Είναι μέρος της πρόκλησης να διαχειριζόμαστε επαρκώς αυτές τις μάρκες για να καλύψουμε την αγορά. Όλοι έχουν την ιστορία και τα δυνατά τους σημεία».
 
Κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν τα παραπάνω λόγια αφορούν την Delta, η οποία αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της Lancia, όμως όπως φαίνεται ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva έβγαλε αυτό το συμπέρασμα. Έτσι αποφάσισε να σχεδιάσει και να παρουσιάσει μία νέα έκδοση του μοντέλου στο οποίο ωστόσο προσέφερε ένα SUV αμάξωμα.
 
Λαμβάνοντας μάλιστα ως αφορμή την επερχόμενη συγχώνευση FCA-PSA είναι εμφανές πως έδωσε στο μοντέλο πολλά στοιχεία από τα Peugeot 3008 και Citroen C5 Aircross, τα οποία βλέπουμε κυρίως στο προφίλ και το πίσω μέρος. Παράλληλα τα έχει συνδυάσει με τη χαρακτηριστική γρίλια της ιταλικής μάρκας που είδαμε και στην τελευταία Lancia Delta που ήταν στην παραγωγή ως το 2014.
 
Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν η μάρκα σκοπεύει να φέρει στην παραγωγή μία ολοκαίνουργια Delta και σε ποιο ακριβώς στυλ, όμως στα βραχυπρόθεσμα πλάνα της δε φαίνεται να περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο.   

ELASTIKA 2024
moto