Στην εικόνα βλέπουμε μια ψηφιακή πρόταση του Nissan Qashqai.

Συνεχίζει τις δοκιμές το νέο Nissan Qashqai

12.264 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2020)

Δεν είναι μυστικό πως η Nissan εργάζεται πάνω στην κατασκευή του νέου Qashqai και μάλιστα τα πρωτότυπα της νέας γενιάς τους SUV βρίσκονται ήδη στους δρόμους και πραγματοποιούν τις δοκιμές εξέλιξης.

Το βαρύ και σε όλο το αμάξωμα καμουφλάζ που φέρουν τα πρωτότυπα δε μας αφήνουν να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την εξωτερική εμφάνιση του νέου Qashqai, όμως στην εικόνα βλέπουμε μια ψηφιακή πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει.
 
Έχοντας ως δεδομένο πως η σχεδιαστική του ταυτότητα θα λάβει δάνειο πολλά στοιχεία από το IMQ concept που αποκαλύφθηκε πριν ένα χρόνο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το μοντέλο αναμένεται να έχει τη χαρακτηριστική μάσκα V-Motion, αλλά το οπίσθιο άκρο λέγεται πως θα παρουσιαστεί πιο δυναμικό χάρη στην κεκλιμένη οροφή. Σε γενικές γραμμές το ιαπωνικό SUV θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους από το τρέχον μοντέλο, ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με συγκεκριμένους αριθμούς αυτή τη στιγμή.
 
Το νέο Qashqai θα προσφερθεί πιθανότατα μόνο με κινητήρες βενζίνης και με plug-in υβριδικά σύνολα, αφού οι κινητήρες ντίζελ αναμένεται να λάμψουν δια της απουσίας τους. Σχετικά με τον ενδεχόμενο ύπαρξης αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, οι πιθανότητες είναι μηδενικές και μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα. Στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης να σημειώσουμε πως η μάρκα μέσω του Ariya Concept δείχνει πως έχει σε προτεραιότητα να φέρει ένα μικρό ή μεσαίο SUV με αυτή τη δυνατότητα.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η Nissan σκοπεύει να κατασκευάσει τη νέα γενιά του Qashqai  στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας. Τέλος όσον αφορά το χρονικό σημείο της επίσημης αποκάλυψης, το πιθανότερο είναι να συμβεί τον προσεχή Σεπτέμβρη.

NEO TRAFIC
skoda