3 φωτογραφίες »

Τo ανανεωμένο Santa Fe αναμένεται στην Ευρώπη τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι κινητήρες του Hyundai Santa Fe

5.419 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2020)

Τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τη γκάμα των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζουν το ανανεωμένο Hyundai Santa Fe, έδωσε στη δημοσιότητα η κορεατική μάρκα, προσφέροντας πλέον πλήρη εικόνα για το μοντέλο της.

Στην Ευρώπη θα υπάρχει μία υβριδική έκδοση που θα αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 1,49 kWh. Αυτό θα δώσει στο crossover συνδυασμένη απόδοση 230 ίππων και 350 Nm ροπής. Τον επόμενο χρόνο θα φτάσει και μία plug-in υβριδική έκδοση με τον ίδιο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων. Ωστόσο, θα έχει μπαταρία ιόντων λιθίου 13,8 kWh και ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ 91 ίππων. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς και θα έχει συνδυασμένη ισχύ 265 αλόγων και 350 Nm ροπής.
 
Από την πλευρά του ντίζελ, θα υπάρχει ο νέος κινητήρας Smartstream 2,2 λίτρων που διαθέτει μπλοκ αλουμινίου που του επιτρέπει να ζυγίζει 19,5 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του. Ο κινητήρας διαθέτει επίσης έναν νέο εκκεντροφόρο και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, το τετρακύλινδρο μοτέρ προσφέρει 202 ίππους και 440 Nm ροπής, όντας συνδυασμένο με ένα νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που παρέχει βελτιωμένη επιτάχυνση και καλύτερη απόδοση καυσίμου, σύμφωνα με τη μάρκα.
 
Εκτός από την αποκάλυψη λεπτομερειών για τα μηχανικά σύνολα, η Hyundai παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα του Santa Fe, υπογραμμίζοντας πως επιτρέπει στο SUV βελτιώσεις στην απόδοση, το χειρισμό, την απόδοση καυσίμου και την ασφάλεια. Μεταξύ των αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών είναι ο περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της δεύτερης και τρίτης σειράς, όντας αυξημένος κατά 3 και 4 εκατοστά αντίστοιχα.
 
Τέλος η Hyundai προσφέρει με πλήθος νέων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, όπως για παράδειγμα τα Forward Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision Warning, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Safe Exit Assist, Blind-Spot View Monitor, Lane Following Assist και Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist.
 
Τo ανανεωμένο Santa Fe αναμένεται στην Ευρώπη τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Toyota
moto