Η ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε να πουλά υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2000 με το Prius.

3 εκατομμύρια υβριδικά Toyota στην Ευρώπη

2.149 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2020)

Τρία εκατομμύρια υβριδικά μοντέλα έχει πουλήσει στην Ευρώπη η Toyota, ανακοινώνοντας με υπερηφάνεια το νέο της επίτευγμα.


Την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία, ένας πελάτης της μάρκας ο Nicolás Jiménez, παρέλαβε μία Corolla GR Sport και αυτόματα έγινε ο υπ` αριθμόν 3.000.000ος Ευρωπαίος πελάτης της Toyota που επιλέγει να αποκτήσει ένα υβριδικό αυτοκίνητο.
 
Η ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε να πουλά υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2000 με το  Prius. Σήμερα 20 χρόνια μετά οι πελάτες της μπορούν να  επιλέξουν από μια σειρά 20 διαφορετικών μοντέλων Toyota και Lexus, τα οποία το 2019 αντιπροσώπευαν το 52% του συνολικού όγκου πωλήσεων και το 63% στη Δυτική Ευρώπη. Όπως αναφέρει η μάρκα, σε όλο τον κόσμο από το 1997 και έπειτα έχει πουλήσει ήδη περισσότερα από 15 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά περισσότερους από 120 εκατομμύρια τόνους.
 
Τέλος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ισπανίας, Miguel Carsi, ο οποίος ήταν παρών στην παράδοση της νέας Corolla Hybrid GR Sport στον κ. Jiménez ανέφερε: «Για εμάς είναι μεγάλη τιμή να παραδώσουμε το υπ` αριθμόν 3.000.000 υβριδικό αυτοκίνητο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ότι οι πελάτες που αναζητούν αυτοκίνητα με περισσότερη σπορ αίσθηση εξετάζουν επίσης υβριδικούς ηλεκτρικούς κινητήρες. Αυτό υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη τους ότι η υβριδική τεχνολογία μας μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη οδηγική απόλαυση και απόδοση».

peugeot
skoda