4 φωτογραφίες »

Η συνολική ανάπτυξη του μοντέλου θα γίνει μαζί με το τμήμα AMG.

Στο δρόμο η νέα Mercedes SL

2.807 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2020)

Στο δρόμο δοκιμάζεται η επερχόμενη και ολοκαίνουργια Mercedes SL, με τη γερμανική φίρμα να δημοσιεύει επίσημες teaser εικόνες του νέου roadster.


Όπως γνωστοποιεί η μάρκα η συνολική ανάπτυξη του μοντέλου θα γίνει μαζί με το τμήμα AMG και το επόμενο στάδιο για την εξέλιξη της SL έχει ήδη ξεκινήσει λαμβάνοντας χώρα στο κέντρο τεχνολογίας και δοκιμών της μάρκας που βρίσκεται στο Immendingen, καθώς και σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη, όπως προαναφέραμε.
 
Το καμουφλάζ που φοράει η Mercedes SL είναι τόσο που δεν μας αφήνει να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την οροφή η οποία πιστεύεται πως θα είναι υφασμάτινη. Υπάρχουν επίσης έντονες φήμες για πιθανή διαμόρφωση του εσωτερικού σε 2 + 2, αλλά τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή. Σχεδιαστικά, η Mercedes είπε ότι η νέα SL θα εμπνευστεί από την αρχική 300 SL.
 
Από πλευράς μηχανικών μερών, θα υπάρχει πολύ δυνατός τετρακύλινδρος κινητήρας, σίγουρα ένας εξακύλινδρος αλλά και ένας V8. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να συνυπολογίζουμε και ηλεκτρική βοήθεια με τη μορφή της EQ Boost ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα όλες οι υπόλοιπες επιλογές είναι στο τραπέζι: τόσο οι Plug-in υβριδικές λύσεις όσο και οι αμιγώς ηλεκτρικές. Πολλά θα κριθούν στον τρόπο που θα επιλεχθεί ώστε να μην έρχεται και πέφτει πάνω σε μοντέλα της AMG. Σχεδιαστικά πάντως, φαίνεται ότι, η γειτνίαση με την AMG δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την SL. Tόσο στο εμπρός, όσο κυρίως στο πίσω μέρος, η συγγένεια είναι προφανής. 
 
Η Mercedes δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για το πότε σκοπεύει να παρουσιάσει επίσημα το μοντέλο, κάτι που πιστεύεται πως θα συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021 για να ακολουθήσει αργότερα το λανσάρισμά του στις αγορές.

Toyota
test center