2 φωτογραφίες »

Μισό εκατομμύριο Nissan LEAF βρίσκονται πλέον στους δρόμους.

Η Nissan γιόρτασε τα 500.000 LEAF

2.270 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

Η Nissan θέλησε να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα ηλεκτροκίνησης και το έκανε ανακοινώνοντας την κατασκευή του 500.000ου LEAF.


Μισό εκατομμύριο Nissan LEAF βρίσκονται πλέον στους δρόμους, με το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Όπως ανακοίνωσε η μάρκα το 500.000ου LEAF κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου. Για τους λάτρεις των αριθμών να πούμε πως το εν λόγω εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περισσότερα από 175.000 LEAF από τότε που άρχισε να παράγει το μοντέλο το 2013.
 
Αυτό που δεν αποτελεί εντύπωση είναι η χώρα στους δρόμους της οποίας θα κινείται το 500.000ο LEAF. Όπως έγινε γνωστό ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η Μαρία Γιάνσεν με καταγωγή από τη Νορβηγία, χωρά η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Σε δηλώσεις της η κα. Γιάνσεν ανέφερε: «Ο σύζυγός μου και εγώ επιλέξαμε να αγοράσουμε ένα Nissan LEAF το 2018 και το λάτρεψα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που γινόμαστε οι περήφανοι ιδιοκτήτες του 500.000ου LEAF. Αυτό το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες μας με εκτεταμένη αυτονομία και βελτιωμένες τεχνολογίες».
 
Από κει και πέρα η Nissan υπογραμμίζει πως μέσω των LEAF από το 2010 έως και σήμερα έχουν διανυθεί περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς ρύπους, στοιχείο που έχει βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Toyota
test center