To GR Yaris ντριφτάρει στο νέο video της Toyota

35.102 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2020)

Το ιαπωνικό «πυραυλάκι» των 261 ίππων έχει WRC στο DNA του και αυτό γίνεται ξεκάθαρο στο νέο video που ετοίμασε η Toyota για το GR Yaris.


To Toyota GR Yaris έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του χάρη στο ολοκληρωμένο πακέτο που υπόσχεται σε καθέναν που θα αποφασίσει να το αποκτήσει, έστω και με τιμή που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Ο 3κύλινδρος 1.600άρης υπεροτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 261 άλογα και 360 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιου που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τοχούς. Σε επιλεγμένες αγορές, η Toyota θα προσφέρει και το προαιρετικό πακέτο Circuit Pack που μεταξύ άλλων προσφέρει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω άξονα, ανάρτηση απόδοσης και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4s 225/40 R18.

Όσον αφορά στο αμάξωμα, αυτό κατασκευάζεται κυρίως από ελαφριά υλικά μεταξύ των οποίων και αρκετά τμήματα από ανθακονήματα, ενώ το αλουμίνιο χρησιμοποιείται για το καπό, τις πόρτες και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Ως αποτέλεσμα έχουμε το βάρος του μοντέλου να ανέρχεται στα 1.280 κιλά με τη αναλογία κιλών ανά ίππο να φτάνει τα 4,9 κιλά. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Τρία προφίλ οδήγησης είναι διαθέσιμα, τα οποία αλλάζουν την κατανομή της ισχύος στους δύο άξονες. Σε κανονική λειτουργία, η κατανομή της ισχύος εμπρός / πίσω είναι 60:40. Στο προφίλ Sport μετατοπίζεται προς τα πίσω, σε 30:70, ενώ στο προφίλ Track η βασική ρύθμιση είναι 50:50. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει όποιο προφίλ οδήγησης επιθυμεί μέσω ενός μπουτόν 4WD.

Δείτε το νέο Toyota GR Yaris να ντριφτάρει δίχως αύριο στο νέο video που ετοίμασε η Toyota.
 

NEO TRANSPORTER
test center