To νέο Audi Q3.

Plug-in υβριδικά γίνονται τα Audi Q3 & Q8

5.115 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2020)

Tα δύο SUV της φίρμας όλα δείχνουν πως θα είναι τα επόμενα μοντέλα που θα λάβουν μια ή και παραπάνω plug-in υβριδικές εκδόσεις.


Η γκάμα του Audi A3 επεκτάθηκε πριν λίγες μέρες και με μια plug-in υβριδική έκδοση, την 40 TFSI e και φαίνεται πως τώρα η Audi εργάζεται πάνω στην κατασκευή ίδιων εκδόσεων και για τα Q3 και Q8.

To επόμενο μοντέλο που θα λάβει plug-in υβριδική έκδοση θα είναι το Q3 και σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει δάνειο το ίδιο ηλεκτροκίνητο σύνολο του A3 που αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 150 ίππων με χωρητικότητα 1,4 λίτρα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 109 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς θα είναι 204 άλογα και 330 Nm ροπής με την κίνηση να στέλνεται στους εμπρός τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S Tronic. Επίσης, μια δεύτερη plug-in υβριδική έκδοση του Q3 θα μπορούσε να λανσαριστεί, λαμβάνοντας το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του νέου Volkswagen Golf GTE με τα 245 άλογα.

Και το Audi Q8 όμως αναμένεται να λάβει plug-in υβριδική έκδοση που θα αποτελείται πιθανότατα από έναν V6 TFSI κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 381 ή 456 ίππων. Όλες οι παραπάνω plug-in υβριδικές εκδόσεις θα παρουσιαστούν στους επόμενους μήνες.

Αυτά τα μοντέλα είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψουν στον κατασκευαστή να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 των οχημάτων του και, συνεπώς, να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
 

Hyundai
vw