Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Fiat φτάνει σε αυτή την τιμητική διάκριση.

Διάκριση για το ηλεκτρικό Fiat 500 στο «Red Dot Award 2020»

1.708 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

Το βραβείο «Red Dot Award 2020» στην κατηγορία «Design Concept» κατέκτησε το ηλεκτρικό Fiat 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA.

Το σημαντικό αυτό βραβείο για το χώρο του σχεδιασμού απονεμήθηκε στο ιταλικό μοντέλο από την κριτική επιτροπή του θεσμού που αποτελείται από 21 διακεκριμένους σχεδιαστές απ' όλο τον κόσμο. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA κέρδισε την εκτίμηση των κριτών χάρη στο μοναδικό του σχεδιασμό και την ικανότητα του να ξεχωρίζει.
 
Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Fiat φτάνει σε αυτή την τιμητική διάκριση, καθώς ένα χρόνο πριν, το πρωτότυπο Fiat Centoventi είχε κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του κέντρου σχεδιασμού του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.
 
Ο Olivier François, Πρόεδρος της Fiat σε Παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε: «Η κατάκτηση του «RedDotAward» με γεμίζει υπερηφάνεια, γιατί αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το 500 είναι πάντα επίκαιρο και αλλάζει πάντα, όταν η κοινωνία χρειάζεται να αλλάξει. Αυτό ισχύει και για την 3η γενιά του 500 που έρχεται να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες μετακίνησης.
 
Από τη μεριά τους ο KlausBusse, Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ είπε μεταξύ άλλων: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό προϊόν, μια δήλωση του ιταλικού πνεύματος και της δημιουργικότητας της Fiat. Η κατάκτηση του «RedDotAward» αποτελεί τεράστια τιμή για όλη την ομάδα που δούλεψε στο σχεδιασμό του νέου ηλεκτρικού 500».
 
Ο θεσμός «RedDotAward» ξεκίνησε το 1955 και μέσα στην πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες διακρίσεις στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού, αποτελώντας σημαντική διάκριση για κάθε εταιρεία που δίνει έμφαση στον τομέα του σχεδιασμού. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένου ανεξάρτητους επαγγελματίες στο χώρο του σχεδιασμού που αξιολογούν τα προϊόντα όσον αφορά στην πρακτικότητα, στην αισθητική, στην ποιότητα και στην πρωτοτυπία. Τη φετινή χρονιά οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 4.100 από 187 χώρες.

peugeot
NISSAN