3 φωτογραφίες »

Η Ford Mustang Shelby GT500.

Νέο 6,8 λτ. μοτέρ για την Ford Mustang;

3.440 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2020)

Ένα μεγάλης χωρητικότητας μοτέρ 6,8 λίτρων, πιθανότατα σε διάταξη V με 8 ή 10 κυλίνδρους, φαίνεται πως θα κατασκευάσει η Ford για δύο πολύ επιτυχημένα μοντέλα της.


Έντονες είναι οι φήμες πως η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν νέο κινητήρα με χωρητικότητα 6,8 λίτρα με σκοπό να τον τοποθετήσει στην Mustang και το F-150 pick-up.

Συγκεκριμένα, αυτό φαίνεται να έγινε γνωστό έμμεσα από τον πρόεδρο μιας Ένωσης Εργαζομένων στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων στον Καναδά που λέγεται πως ήρθε σε συμφωνία με την Ford για την έναρξη παραγωγής ενός νέου μοτέρ. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Jerry Dias, τόνισε σε πολλά σημεία, πως ένα νέο μοτέρ 6,8 λίτρων θα κατασκευαστεί από την Ford.

To Δελτίο Τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα επιβεβαιώνει πως θα γίνει η παραγωγή ενός νέου μοτέρ, ωστόσο δεν αναφέρει την ακριβή χωρητικότητά του. Η ανακοίνωση λέει: «Στην συμφωνία περιλαμβάνονται επενδύσεις 1,8 δις δολαρίων για την κατασκευή ηλεκτρικών στο Oakville, η κατασκευή ενός crossover και επενδύσεις 148 εκατομμυρίων δολαρίων στο Windsor για την ανάπτυξη ενός μοτέρ με χωρητικότητα 6.Χ λίτρων».

Σημαντικό είναι να τονιστεί πως ο Dias ανέφερε επίσης πως το μοτέρ αυτό θα τοποθετηθεί στην Mustang και στο πολύ επιτυχημένο F-150 pick-up της φίρμας που σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις εδώ και δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, η Ford δεν έχει επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Dias, ωστόσο θεωρούμε σίγουρο πως κάτι πρέπει να υπάρχει στα σκαριά. Ένα τέτοιο μοτέρ μέσα στο μηχανοστάσιο της Mustang θα έβαζε τέλος στην συζήτηση για το ποιο είναι το πιο ικανό και ακραίο αμερικάνικο muscle/pony car...
 

Mercedes
test center