Oι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi Design παρουσίασαν την δική τους πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια τέτοια MPS έκδοση στο νέο Mazda3.

Χωρίς MPS εκδόσεις τα μοντέλα της Mazda

2.733 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2020)

Η Mazda ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για την κατασκευή κάποιας MPS έκδοσης υψηλών επιδόσεων για κάποιο από τα μοντέλα της γκάμας της.


H Μazda τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επιθετική με το λανσάρισμα πολλών νέων μοντέλων ενώ δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που γνωστοποίησε πως ο κινητήρας wankel θα επιστρέψει, έστω και σε ρόλο range extender, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Αυτές που δεν φαίνεται να επιστρέφουν είναι οι MPS εκδόσεις υψηλών επιδόσεων καθώς εκπρόσωπος της φίρμας ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του σε διεθνή μέσα πως η εταιρεία δεν προτίθεται να τις επαναφέρει. Ο Drew Cary είπε συγκεκριμένα: «Δεν έχουμε κάποιο πλάνο για ένα Mazda 3 MPS τώρα που κινούμαστε προς την premium κατηγορία».

Πράγματι, η Mazda θέλει να αναβαθμίσει την ποιότητα των αυτοκινήτων που παράγει και θα λέγαμε πως τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που σημειώνουν πως η Mazda ίσως κάνει συμβιβασμούς στο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας, έναν τομέα στον οποίο διακρινόταν επί δεκαετίες.

Aυτή την στιγμή, η Mazda προσφέρει, σε ορισμένες αγορές, το 3άρι με turbo κινητήρα 2,5 λίτρων με ισχύ 230 άλογα και 420 Nm ροπής απόδοση σε συνδυασμό αποκλειστικά με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο στέλνει την κίνηση και στους δύο άξονες. Η έκδοση αυτή φαίνεται πως θα είναι ό,τι κοντινότερο θα δούμε σε MPS έκδοση για αρκετό καιρό ακόμα…
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green