Tο Touareg είναι σε θέση να παρκάρει και να αναχωρήσει από θέση στάθμευσης μόνο του.

Το VW Touareg (ξε)παρκάρει από το smartphone (+vid)

3.080 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2020)

Το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που διαθέτει σύστημα απομακρυσμένης στάθμευσης έγινε το Touareg, το οποίο πλέον είναι σε θέση να παρκάρει και να αναχωρήσει από θέση στάθμευσης μόνο του.


Ο όγκος του VW Touareg σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύει τους οδηγούς, τόσο στη διάρκεια του παρκαρίσματος, όσο και σε αυτή του ξεπαρκαρίσματος, ιδιαίτερα όταν ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα άνετος. Πλέον η VW μέσω του συστήματος απομακρυσμένης στάθμευσης κάνει όλη αυτή τη διαδικασία πολύ πιο απλή.
 
Με τη βοήθεια του συστήματος Park Assist και τη συμβολή των τεσσάρων καμερών και των δώδεκα αισθητήρων η νέα λειτουργία επιτρέπει στο Touareg να ελιχθεί ανάμεσα από στενούς χώρους στάθμευσης, είτε ο οδηγός είναι εντός καμπίνας, είτε εκτός, χρησιμοποιώντας το smartphone ως τηλεχειριστήριο.
 
Στο πρώτο σενάριο, ο οδηγός μπορεί να παραμείνει καθισμένος, ξεκινώντας την αναζήτηση για χώρο στάθμευσης πατώντας το κουμπί «P». Στη συνέχεια, το όχημα θα εντοπίσει έναν ή περισσότερους κατάλληλους χώρους στάθμευσης, θα τους εμφανίσει στην οθόνη ψυχαγωγίας και ο οδηγός θα πρέπει να επιλέξει τον επιθυμητό συνεχίζοντας έτσι τη διαδικασία παρκαρίσματος.
 
Στην δεύτερη περίπτωση, που ο οδηγός θέλει να πραγματοποιήσει την ίδια διαδικασία αλλά να βρίσκεται εκτός του οχήματος, θα πρέπει να κάνει ακριβώς τα ίδια «βήματα» και όντας πλέον εκτός οχήματος μέσω της εφαρμογής «VW Remote Park Assist Plus» στο smartphone του, θα μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις του οχήματος. Να σημειωθεί πως στην περίπτωση χρήσης του smartphone οι χρήστες θα πρέπει να πιέζουν συνεχώς το κουμπί «Drive» στη συσκευή τους, ειδάλλως αν σταματήσουν να το πατούν θα σταματήσει τελείως η διαδικασία. Φυσικά το κινητό επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του ξεπαρκαρίσματος.
 

Hyundai
vw