«Κρύβει» άλογα το Toyota GR Yaris; (+video)

5.047 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2020)

To Toyota GR Yaris ανέβηκε στο δυναμόμετρο λίγο μετά την αγορά του και δείχνει περισσότερα άλογα από ό,τι ανακοινώνει η φίρμα. Τι συμβαίνει;


Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η παρουσίαση του Toyota GR Yaris ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές στην αυτοκίνηση για το 2020, αφού κατάφερε να βάλει φωτιά στην κατηγορία των hot-hatch προσφέροντας ένα εκρηκτικό πακέτο: 1.600άρι turbo κινητήρα, DNA από WRC, τετρακίνηση και δυνατές επιδόσεις. 

Η Toyota κατασκεύασε και εγκατέστησε ένα νέο 3κύλινδρο 12βάλβιδο τούρμπο μοτέρ βενζίνης 1,6 λίτρων, το οποίο, όπως ανακοινώνει η φίρμα, προσφέρει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ένα νέο video από τον λογαριασμό NM2255 Car HD Videos δείχνει το hot-hatch πάνω σε δυναμόμετρο και όπως βλέπουμε στην οθόνη, το μοτέρ φαίνεται να αποδίδει έως και 274 άλογα, δηλαδή 13 άλογα περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει επίσημα η Τοyota.

Στο video που ανέβηκε αναφέρεται πως στο GR Yaris δεν έχει γίνει καμία απολύτως αναβάθμιση, ωστόσο θα μπορούσε να έχει γίνει κάποιος λάθος στην μέτρηση ή το δυναμόμετρο να προσφέρει απλόχερα τα άλογα σε όποιο αυτοκίνητο ανεβαίνει πάνω του. Όπως και να έχει, θα θέλαμε περισσότερες αποδείξεις πριν συμφωνήσουμε πως, όντως, το GR Yaris αποδίδει περισσότερα άλογα από όσα ανακοινώνει η φίρμα.
 

peugeot
skoda