4 φωτογραφίες »

Tα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe στην Ελλάδα (+τιμές)

6.786 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2020)

Τα νέα Plug-in υβριδικά, Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε τρεις εκδόσεις με 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια με ισχύ έως 160.000χλμ.

 


Τα πρώτα Plug-in Hybrid της Jeep είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά, ολοκληρώνοντας ιδανικά τη γκάμα των Jeep Renegade και Jeep Compass. Οι εκδόσεις με το διακριτικό 4xe αποτελούν τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα που κατασκεύασε ποτέ η Jeep.

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, δεν κάνουν, σύμφωνα με την φίρμα, κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην απόδοση και στις εκτός δρόμου δυνατότητες. O turbo κινητήρας βενζίνης των 1,3 λίτρων συνδυάζεται με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100km/h σε μόλις 7,5``. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200km/h, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα μπορούν να φτάσουν τα 130km/h.

Τα βασικά στοιχεία του συστήματος που είναι κοινό στα Renegade 4xe και Compass 4xe είναι:

  • Ο turbo βενζινοκινητήρας των 1,3 λίτρων με απόδοση 130 ή 180 ίππους (ανάλογα με την έκδοση) και 270 Nm ροπής.
  • Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον εμπρόσθιο άξονα που είναι συνδεδεμένος με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί και ως γεννήτρια και ένας στον πίσω άξονα με ενσωματωμένο διαφορικό ("e-axle") που αποδίδει 60 ίππους και 250 Nm ροπής και ο οποίος ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση.
  • Μια μπαταρία λιθίου 400 volt, χωρητικότητας 11,4 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα.
  • Το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων
  • Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που ελέγχει το σύστημα φόρτισης υψηλής τάσης

Η συνολική απόδοση του συνόλου (θερμικός και ηλεκτρικός κινητήρας) ανάλογα με την έκδοση είναι 190 ή 240 ίπποι.

Τα Plug-in Hybrid μοντέλα είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις Limited, Trailhawk και S, με την κάθε μία να εκφράζει μια διαφορετική πλευρά των αυτοκινήτων αυτών. Η έκδοση Limited εστιάζει στην άνεση και την πολυτέλεια, η έκδοση S αποκαλύπτει το σπορ χαρακτήρα των δύο μοντέλων ενώ οι εκδόσεις Trailhawk αποτελούν την απόλυτη off-road επιλογή.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των νέων Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, διαμορφώνονται από τις 41.900 και 45.900 ευρώ αντίστοιχα, ενώ –όπως και όλα τα μοντέλα της Jeep- οι Plug-in Hybrid εκδόσεις καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθεια. Η εγγύηση για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι 8ετής με ισχύ έως 160.000χλμ.   

ELASTIKA 2024
moto