5 φωτογραφίες »

Tο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας, χάρη στη βοήθεια της Nissan Design America.

Το GT-R του 2050 θα οδηγείται με την σκέψη;

2.781 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

30 χρόνια μπροστά προχώρησε η Nissan η οποία παρουσίασε το GT-R (X) 2050, ένα φουτουριστικό πρωτότυπο το οποίο δείχνει το σχεδιασμό που οραματίζεται η μάρκα για το γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό, GT-R, αλλά και την γενική κατεύθυνση προς την οποία τείνει η μάρκα.


Το μοντέλο αρχικά δημιουργήθηκε από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Jaebum «JB» Choi ως μέρος της διατριβής του για το ArtCenter College of Design στην Pasadena των ΗΠΑ. Ωστόσο στη συνέχεια το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας, χάρη στη βοήθεια της Nissan Design America, όπου ο Choi είχε εργαστεί νωρίτερα φέτος.
 
Το GT-R (X) 2050 είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος καθώς έχει μήκος 2.908 χιλιοστά, πλάτος 1.537 χλστ. και ύψος 658 χλστ. Για αυτούς που απορούν για το μέγεθος αλλά και για το σχήμα Χ που έχει λάβει, το αυτοκίνητο οραματίστηκε ως ένα μοντέλο που στην ουσία ο οδηγός ξαπλώνει μέσα σε αυτό, με το κεφάλι του να βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου και τα άκρα του  να εκτίνονται σε σχήμα Χ.
 
Το παραπάνω στοιχείο δεν είναι το μόνο φουτουριστικό χαρακτηριστικό που υπάρχει, καθώς το GT-R (X) 2050 μπορεί να συνδεθεί με τον εγκέφαλο του οδηγού μέσω ενός «φουτουριστικού, κοστουμιού και ενός κράνους». Έτσι αντί ο οδηγός να χρησιμοποιεί παραδοσιακά χειριστήρια θα σκέφτεται την κίνηση που θέλει να κάνει και το αυτοκίνητο απλά θα υπακούει! Φυσικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τις προδιαγραφές, αλλά το GT-R (X) 2050 προβλέπεται να είναι ένα ηλεκτρικό όχημα υψηλής απόδοσης.
 
Σίγουρα όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά και για πολλούς ίσως και υπερβολικά, αξίζει όμως να υπογραμμιστούν τα λόγια του αντιπροέδρου της Nissan Design America, David Woodhouse ο οποίος ανέφερε πως: «Ο JB είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος, υπερ-δημιουργικός σχεδιαστής και οι ιδέες του για τα μελλοντικά supercars που οδηγούνται από την ενσωμάτωση εγκεφάλου σε όχημα ταιριάζουν απόλυτα με την προηγμένη εργασία της Nissan στον τομέα B2V». Τα συμπεράσματα δικά σας!
 

Toyota
moto