3 φωτογραφίες »

H τωρινή Fabia Combi.

Αργεί ο ερχομός της νέας Skoda Fabia station-wagon

2.670 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

Η νέα Fabia hatchback μπορεί να παρουσιαστεί μέσα στο 2021, όμως η wagon έκδοση του μοντέλου δεν θα έρθει στην αγορά νωρίτερα από το 2023.


Η νέας γενιάς Skoda Fabia μπορεί να ανακοινώθηκε πως θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος, ωστόσο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα την δούμε πρώτα στην hatchback έκδοσή της. Η Combi (wagon) έκδοση έχει επίσης επιβεβαιωθεί αλλά φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια μέχρι να την δούμε στους δρόμους.

H νέα Fabia θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την προηγούμενη και θα εξοπλίζεται με LED προβολείς αλλά και με λεπτά LED φώτα ημέρας. Σε ότι αφορά τα μοτέρ οι 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες με ή χωρίς τούρμπο θα αποτελούν, αν όχι όλη, την πλειοψηφία των επιλογών στα μηχανικά σύνολα.  

Το αφεντικό της Skoda, Τhomas Schafer μιλώντας στο Auto Motor Und Sport σημείωσε πως το πλάνο της φίρμας είναι να κρατήσει την τωρινή Skoda Fabia wagon στην αγορά μέχρι το τέλος του 2022 και να λανσαριστεί ο διάδοχός της το 2023. Αυτό συνεπάγεται πως η Skoda επί δύο έτη θα έχει στην γκάμα της δύο γενιές Fabia. Η Skoda γνωρίζει πως στην κατηγορία της Fabia Combi δεν έχει σοβαρούς ανταγωνιστές και έτσι δεν βιάζεται για την κατασκευή της νέας γενιάς.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τhomas Schafer αποκάλυψε πως το επόμενο Citigo θα προσφερθεί με κινητήρες εσωτερικής καύσης ενώ ακόμα, τόνισε πως μέσα στο 2021 θα δούμε την coupe έκδοση του Enyaq GT και την ανανεωμένη έκδοση του Kodiaq.
 

Toyota
test center