3 φωτογραφίες »

Οι πρώτες εικόνες του μοντέλου που φαίνεται να είναι η έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo Tonale.

Toν Σεπτέμβριο το ντεμπούτο της Alfa Romeo Tonale

11.820 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2021)

To νέο SUV της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί λίγο μετά το φετινό καλοκαίρι ενώ, μέσα στις συζητήσεις που γίνονται, είναι και το ενδεχόμενο να προσφερθεί μια Quadrifoglio έκδοση.


H Alfa Romeo μπήκε στον χορό των SUV με την Stelvio αλλά οι Ιταλοί ξέρουν πολύ καλά πως θα χρειαστεί να επεκτείνουν την γκάμα τους εάν θέλουν να σταθούν αντιμέτωποι με τις άλλες εταιρείες που εδώ και αρκετά χρόνια επενδύουν στην κατηγορία αυτή.

Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που η Alfa Romeo έχει στρέψει την προσοχή της πάνω στην παρουσίαση της Tonale σε έκδοση παραγωγής, ένα concept που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια με απώτερο σκοπό να αποτελέσει το επόμενο crossover/SUV της φίρμας. Θυμίζουμε πως σε αντίθεση με τις Stelvio και Giulia, που βασίζονται στην πλατφόρμα Giorgio, η Tonale αναμένεται να καθίσει στην ίδια αρχιτεκτονική όπως τα Jeep Renegade και Compass. Θα γίνει επίσης το πρώτο όχημα της Alfa Romeo που διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, κάτι που ήδη έχουν οι αντίστοιχες εκδόσεις των Renegade και Compass.

Η νέα Τοnale λοιπόν λέγεται πως θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο με το εμπορικό της λανσάρισμα να ακολουθεί τον Νοέμβριο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως αυτοί που θα την παραγγείλουν πρώτοι θα μπορέσουν να την προμηθευτούν μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση.

Η Τοnale δεν έχει μεγάλες διαφορές σχεδιαστικά σε σχέση με το concept, ωστόσο αναμένουμε πως τα εμπρός φωτιστικά σώματα θα είναι πιο μεγάλα και πως το αυτοκίνητο θα υιοθετήσει παραδοσιακούς καθρέπτες. Μαθαίνουμε επίσης πως υπάρχουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μια Quadrifoglio έκδοση υψηλών επιδόσεων, ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Η Τοnale δεν είναι το μόνο crossover/ SUV που ετοιμάζει η Alfa Romeo καθώς μέσα στα πλάνα της φίρμας είναι και ένα ακόμη μοντέλο με όνομα Brennero και πιθανή ημερομηνία αποκάλυψης το 2022.
 

Hyundai
NISSAN