3 φωτογραφίες »

Sold out το Toyota Yaris Cross στην Ιαπωνία

22.311 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Το νέο μικρό SUV της Toyota που βασίζεται πάνω στο ολοκαίνουριο Yaris έγινε sold-out στην αγορά της Ιαπωνίας και πλέον η αναμονή για ένα καινούριο μοντέλο φτάνει τους 6 μήνες!


Ανάρπαστο φαίνεται πως έχει γίνει το νέο Toyota Yaris Cross στην αγορά της Ιαπωνίας καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όσοι επιθυμούν να το αγοράσουν, πρέπει πλέον να περιμένουν ακόμα και 6 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota διαθέτει στην κατηγορία αυτή και ένα δεύτερο compact μικρό SUV με όνομα Raize που μάλιστα προσφέρεται σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή. Αυτό το γεγονός όμως δεν φαίνεται πως πτοεί τους Ιάπωνες που φαίνεται πως έχουν πρώτο στις προτιμήσεις του το νέo Υaris Cross. H μάρκα ωστόσο αυτή την στιγμή αδυνατεί να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 6 μήνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτοί που έχουν παρήγγειλαν ένα Yaris Cross τον Οκτώριο, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο για να λάβουν το νέο τους αυτοκίνητο.

Στην Ιαπωνία, το Toyota Yaris (συμπεριλαμβανομένου του Yaris Cross) είναι τώρα το απόλυτο best-seller αυτοκίνητο, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα από τα Υaris που έχουν πουλήθεί αφορούν την έκδοση Cross. Σύμφωνα πάντως με τους Ιάπωνες εμπόρους πάντως, το Yaris Cross αποτελεί σχεδόν το ήμισυ (45%) των πωλήσεων του Yaris.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το Yaris Cross διαθέτει «έξυπνη» τετρακίνηση σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα κίνησης της μάρκας, που αποτελείται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 116 ίππους. Η εταιρεία αναφέρει πως το τετρακίνητο μοντέλο έχει εκπομπές ρύπων CO2 κάτω από 135 γρμ./χλμ (WLTP) ενώ στην προσθιοκίνητη εκδοχή του οι εκπομπές CO2 περιορίζονται κάτω από 120 γρ./χλμ..

Το Yaris Cross θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021.
 

NEO TRAFIC
moto