Το επίμαχο σημείο.

Πρέπει να κοπεί αυτή η διαφήμιση της Toyota; (+vid)

6.336 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2021)

`Aκυρο έφαγε από τις αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας ένα διαφημιστικό σποτ της Toyota με πρωταγωνιστή το GR Yaris. Δείτε το σποτ και πείτε μας την άποψή σας.

Στην απόφαση να διαφημίσει τα Yaris Cross, Yaris και GR Yaris σε ένα κοινό σποτ προχώρησε το τμήμα μάρκετινγκ της Toyota στην Αυστραλία, ωστόσο η διαφήμιση δεν πήρε την έγκριση των αρμόδιων αρχών με αποτέλεσμα να κοπεί.
 
Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο της διαφήμισης, τρία αδέλφια (δύο γυναίκες και ένας άντρας) έχουν κανονίσει να πάνε στο σπίτι των γονιών τους που συμπληρώνουν 30 χρόνια γάμου και να γιορτάσουν μαζί τους την επέτειο. Ωστόσο ο άντρας καθυστερεί να ξεκινήσει, αλλά επειδή έχει στη διάθεσή του το GR Yaris καταφέρνει να φτάσει στο ραντεβού του πριν από τις αδελφές του που οδηγούν τα Yaris Cross και Yaris.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχές της Αυστραλίας η διαφήμιση αυτή δεν μπορεί να εγκριθεί, καθώς προάγει την γρήγορη και μη ασφαλή οδήγηση, ενώ επηρεάζει αυτούς που θα τη δουν στο να οδηγήσουν γρήγορα και χωρίς σύνεση στους δημόσιους δρόμους. Η απόφαση αυτή προήλθε κυρίως από τη σκηνή του GR Yaris που βγαίνει με απώλεια πρόσφυσης από το γκαράζ.
 
Η Toyota απάντησε επίσημα στις αρχές της Αυστραλίας, αναφέροντας πως η διαφήμιση δεν παραβιάζει νόμους και κανονισμούς που σχετίζονται με τους κοινοτικούς δρόμους και τα πρότυπα οδήγησης, όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει άλλον τρόπο παρά να τροποποιήσει τη διαφήμιση εάν θέλει να τη μεταδώσει ξανά.
 
Δείτε τη διαφήμιση και πείτε μας τη γνώμη σας. Κόπηκε δικαίως ή αδίκως;
   
 

PEUGEOT NEW EVANS
vw