Πρώτο σε Ευρώπη και Γερμανία αναδείχτηκε το VW Golf αναφορικά με τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το 2020.

Κορυφαίο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις το 2020 το VW Golf

5.022 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2021)

Το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και τη Γερμανία για το 2020 είναι το νέο Volkswagen Golf.


Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων για το 2020 «στρογγυλοκάθισε» το VW Golf. Όπως αναφέρει σε επίσημη ενημέρωσή  της η γερμανική φίρμα, το Golf 8ης γενιάς παρά τις δυσκολίες με τον κορωνοϊό κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 312.000 μονάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη, 134.000 εκ των οποίων στη Γερμανία. Μάλιστα ο αριθμός των μονάδων στη Γερμανία του έδωσε και την κορυφή στις πωλήσεις και στη χώρα καταγωγής του. Μάλιστα στη Γερμανία τη δεύτερη και τρίτη θέση στις πωλήσεις του 2020 κατέκτησαν τα Tiguan και Passat, αντίστοιχα.
 
Η Volkswagen παρουσίασε το Golf 8ης γενιάς τον Οκτώβριο του 2019 με το μοντέλο να ξεκινά τις πωλήσεις του εντός του 2020. Φυσικά σημαντικό μερίδιο στο εν λόγω επίτευγμα έχουν και οι εκδόσεις GTI, GTD και GTE, που βοήθησαν τις πωλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η υψηλή ζήτηση για υβριδικά μοντέλα ήταν επίσης ένας μεγάλος παράγοντας, καθώς ένα στα τρία Golf που πωλήθηκαν το 2020 ήταν υβριδικό.
 
«Με το Golf 8 συνεχίζουμε απρόσκοπτα την ιστορία επιτυχίας των προηγούμενων γενεών του. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να θέτει τεχνικά πρότυπα σε πολλές διαστάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ralph Brandstatter. «Μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού την άνοιξη διέκοψε την κυκλοφορία του στις αγορές που μόλις είχε ξεκινήσει, έτσι το Golf είχε πολλά να καλύψει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Αλλά η ευγνωμοσύνη μου απευθύνεται επίσης σε ολόκληρη την ομάδα μας που έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης του κορωνοϊού», κατέληξε ο επικεφαλής της μάρκας.

Toyota
test center