6 φωτογραφίες »

Το Audi RSQ8-R της ABT

5.272 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2021)

Τα 600 άλογα του εργοστασιακού Audi RS Q8 δεν ήταν αρκετά για την ABT και έτσι αποφάσισε να προσφέρει ένα βελτιωτικό πακέτο που εκτοξεύει την ισχύ και τις επιδόσεις του γερμανικού SUV.


To Αudi RS Q8 ήδη από το εργοστάσιο μπορεί να τα βάλει με οποιοδήποτε άλλο SUV κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην αγορά αλλά αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Για αυτόν τον λόγο η ABT Sportsline ετοίμασε ένα βελτιωτικό πακέτο για το υψηλών επιδόσεων για το μοντέλο με τους τέσσερις κύκλους στον πρόβολό του.

Συγκεκριμένα, το πακέτο RSQ8-R προσφέρει στο γερμανικό SUV νέο εγκέφαλο και ένα ειδικά σχεδιασμένο intercooler με αποτέλεσμα η ισχύς του twin-turbo V8 κινητήρα των 4.000 κ.εκ να αυξάνεται από τα 600 άλογα και τα 800 Nm ροπής στα 740 άλογα και τα 920 Nm ροπής.

Με την αναβάθμιση αυτή, η ABT ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο μπορεί τώρα να πετυχαίνει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, αντί των 3,8 δευτερολέπτων που χρειάζεται το μοντέλο στην εργοστασιακή του έκδοση. Ο οίκος δίνει την επιλογή σε όποιον το επιθυμεί να ανεβάσει την μέγιστη τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά 10 χλμ./ώρα στα 315χλμ./ώρα ενώ, προσφέρεται επίσης ένα aftermarket ανοξείδωτο σύστημα εξάτμισης και νέο σύστημα ανάρτησης.

Όσον αφορά στην εμφάνιση του αυτοκινήτου, το πακέτο προσφέρει αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα στον πρόβολο, το πλάι και το πίσω μέρος, όπως νέες θήκες καθρεπτών, ζάντες 23 ιντσών του οίκου τυλιγμένες σε ελαστικά διαστάσεων 295/35, πιο μυώδεις θόλους και νέα αεροτομή στο τέλος της οροφής. Στο εσωτερικό, η ABT προσφέρει, νέο φινίρισμα στην κονσόλα και τον «τεμπέλη», νέα επένδυση στα καθίσματα κ.α.

Για να γιορτάσει τα 125 χρόνια ζωής, η ABT θα περιορίσει την προσφορά του πακέτου στα 125 αυτοκίνητα.
 

Mercedes
moto