3 φωτογραφίες »

Η τιμή του νέου Volkswagen Golf R στην Ελλάδα

10.366 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2021)

To νέας γενιάς Golf R με τα 320 άλογα και τα 420 Nm ροπής συνδυάζεται με 7άρι DSG κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα. Πόσο κοστίζει στην χώρα μας;


Tην τιμή του ισχυρότερου Golf όλων των εποχών, του νέου Golf R, έκανε γνωστή η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την γκάμα του δημοφιλούς μικρομεσαίου που περιλαμβάνει εκδόσεις για κάθε γούστο, από 110 άλογα έως τα 320 PS της έκδοσης R.

Tο Golf R είναι εξοπλισμένο με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει ισχύ 320 ίππων και 420 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ στην ευρωπαϊκή αγορά θα συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, με σύστημα τετρακίνησης αλλά και torque vectoring,  με τη VW να σημειώνει πως το τελευταίο εξαλείφει την υποστροφή, κάνοντας το αυτοκίνητο «αισθητά πιο» ευέλικτο.

Χάρη σε όλο τον προαναφερόμενο συνδυασμό, το Golf R είναι σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, το Golf R μπορεί επίσης να παραγγελθεί με ένα προαιρετικό πακέτο R-Performance, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 270 χλμ./ώρα.

Τα σπορ χαρακτηριστικά εκτείνονται πέρα ​​από το χώρο του κινητήρα, καθώς το Golf R μεταξύ άλλων διαθέτει σπορ ανάρτηση με σκληρότερα ελατήρια, με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά 20 χιλιοστά η απόστασή του από το έδαφος, σε σύγκριση φυσικά με το τυπικό Golf.
 
Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν από έξι διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, όπως Comfort, Sport, Race, Individual, Drift και Special. Τα δύο τελευταία είναι νεοεισερχόμενα, με το προφίλ Special να αφορά την πίστα του Nurburgring διαθέτοντας μαλακότερες ρυθμίσεις ανάρτησης από το Race, που βοηθούν το αυτοκίνητο να επιτύχει καλύτερους χρόνους στην «πράσινη κόλαση». Από την άλλη το προφίλ Drift αλλάζει τις παραμέτρους στο ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) και βελτιστοποιεί την κατανομή ισχύος στο σύστημα τετρακίνησης.

Εξωτερικά το νέο Golf R διαθέτει την ανάλογη σπορ εμφάνιση, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και φυσικά ένα σπορ σύστημα εξάτμισης τεσσάρων απολήξεων. Στο εσωτερικό οι αγοραστές θα βρουν δερμάτινα σπορ καθίσματα Nappa με μπλε πινελιές και λογότυπα R στο πίσω μέρος. To παρών δίνουν και φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του infotainment μεγέθους 10 ιντσών.

Η τιμή του νέου Golf R στην Ελλάδα ξεκινά από τις 49.600 ευρώ.
 

OPEL NEA MONTELA
test center