3 φωτογραφίες »

To αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8 e-tron.

Στις σκέψεις της Audi ένα ηλεκτρικό R8

2.209 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2021)

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δούμε ξανά μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του R8, σύμφωνα με τον CEO της γερμανικής μάρκας, Markus Duesmann.


Φουντώνουν για ακόμη μια φορά οι φήμες που θέλουν την Audi να σκέφτεται να μετατρέψει το R8 supercar σε ηλεκτρικό, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο CEO της φίρμας Markus Duesmann.

Η Audi έκανε γνωστό πως το αμιγώς ηλεκτρικό E-tron GT θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το R8 και όταν ρωτήθηκε ο Duesmann για το ενδεχόμενο η Audi να λανσάρει μια ηλεκτρική έκδοση του R8, αυτός αποκρίθηκε: «Δεν ήταν κάτι τέτοιο στα πλάνα μας αλλά έχει λογική. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε εάν το θέλαμε».

Aξίζει να σημειώσουμε πως η Audi πριν λίγα χρόνια διέθετε στην γκάμα της μια ηλεκτρική έκδοση του R8, η οποία βασιζόταν φυσικά στο μοντέλο με τον κινητήρα βενζίνης. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειαζόταν μόλις 3,2 δλ.. και η τελική του ταχύτητα άγγιζε τα 210 χλμ./ώρα χάρη σε ένα ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων στον πίσω άξονα που προσέφεραν 462 άλογα και 921 Nm ροπής. Η παραγωγή του αυτοκινήτου ωστόσο διακόπηκε, αφού η μάρκα δεν ήταν ικανοποιημένη από τις πωλήσεις που σημείωνε. Συνολικά, πουλήθηκαν λιγότερα από 100 αυτοκίνητα. Η τιμή για το καθένα από αυτά ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ…

Σύμφωνα με πηγές μέσα στην Audi πάντως, η φίρμα δεν έχει σκοπό να κατασκευάσει μια νέα ηλεκτρική έκδοση για το R8, πριν οι μπαταρίες εξελιχθούν και άλλο και παράλληλα μειωθεί το κόστος τους. Η Audi άλλωστε έχει στρέψει την προσοχή της στο Audi Artemis project, το νέο ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων που ετοιμάζει με σκοπό να το λανσάρει το 2024.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center