Mε το νέο κιβώτιο, τόσο στο Puma όσο και στο Fiesta θα μειωθούν κατά 5% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ford δίνει στα Puma και Fiesta νέο αυτόματο κιβώτιο

3.718 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2021)

Η Ford φορτώνει με περισσότερες επιλογές τον εξοπλισμό των ήπια υβριδικών Puma και Fiesta, προσφέροντας πλέον στη διάθεση του αγοραστικού κοινού ένα νέο επτατάτυχο αυτόματο κιβώτιο.


Μέχρι σήμερα οι ήπια υβριδικές εκδόσεις των Puma και Fiesta που λαμβάνουν ισχύ από τον 1.000άρη Ecoboost κινητήρα εξοπλίζονταν με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Πλέον αυτό παύει να ισχύει αφού η αμερικανική φίρμα γνωστοποίησε πως από δω και στο εξής αμφότερα τα μοντέλα θα έχουν στη διάθεσή τους και ένα νέο επτατάτυχο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ford, το ήπια υβριδικό Puma των 125 ίππων που είναι εξοπλισμένο με το νέο αυτόματο κιβώτιο έχει κατά 4% βελτιωμένη επιτάχυνση σε σχέση με το μη υβριδικό μοντέλο. Παράλληλα η πιο ισχυρή έκδοση του SUV με τα 155 άλογα είναι κατά 0,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη στο σπριντ 0-100 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα, όταν είναι επιλεγμένο το sport προφίλ οδήγησης, το νέο κιβώτιο επιλέγει τις μικρές ταχύτητες, ενώ όταν ο οδηγός χρειαστεί περισσότερη ισχύ για κάποιο προσπέρασμα και βυθίσει το πόδι του στο γκάζι (kick down) τότε έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα και τριπλό κατέβασμα για να προσφέρει την ισχύ που απαιτείται.
 
Παράλληλα η μάρκα υπογραμμίζει πως με το νέο κιβώτιο, τόσο στο Puma όσο και στο Fiesta θα μειωθούν πάνω από 5% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί φυσικά η αποδοτικότητα. Επιπλέον το 7άρι αυτόματο κιβώτιο ανοίγει το δρόμο προς τα δύο μοντέλα να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα τεχνολογικά συστήματα, όπως το Adaptive Cruise control με λειτουργία Stop & Go, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα στην κίνηση και να φρενάρει ή να επιταχύνει από μόνο του.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως στα Puma ST-Line X και ST-Line Vignale το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσφέρει χειροκίνητη επιλογή ταχυτήτων, με σπορ paddle πίσω από το τιμόνι.

ELASTIKA 2024
moto